Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-търсените заглавия в книжарници "Хеликон"

Снимка: БГНЕС

Едно от най-продаваните заглавия в раздел "Художествена литература" на книжарници "Хеликон" е "Прокълнатите кралици" на Кристина Мурато, която е испански военен кореспондент. Книгата описва няколко много знатни имена, чийто живот никак не е приличал на вълшебна приказка. Това разказа в предаването "12+3" в традиционната съвместна рубрика на "Хоризонт" и "Хеликон" Людмила Еленкова:

Общото между тях е самотата, носталгията, липсата на любов и тази неустоима женска мания към властта като самоцел.

В класацията се откроява и новото издание на „Гневът и гордостта“ на Ориана Фалачи, появила се три месеца след 11 септември. Документалната „Един ден без Сталин“ на руския журналист Леонид Млечин разказва драматична история от отбраната на Москва през 1941 година. Все повече се търси и чете историческа публицистика, отбеляза Еленкова.

Място сред най-четените заглавия намират и Събраните съчинения на Чудомир, които според Еленкова са подходящ подарък преди Деня на хумора и шегата, в много добро и достъпно издание.

Сред най-търсените заглавия е "Бабо, разкажи ми спомен" от Ивинела Самуилова, а "Три ябълки паднаха от небето" на арменката Нарине Абгарян не пада от класацията.

Иво Сиромахов с "Българско радио" също печели вниманието на читателите. 

"Марк Аврелий" е друг актуален акцент, отбелязан в представянето на най-продаваните книги.

Още акценти от книжния пазар чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна