Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Истината е: Аз лъжа“ – сигурни ли сте, че искате да знаете какво разкрива тази книга

Всеки сам решава доколко може да се довери на Райън Холидей – авторът на книгата „Истината е: Аз лъжа“. Обаче, още колко разкаяли се манипулатори на блогъри и медии от такъв мащаб познавате, за да избирате, когато става дума за тъмната страна на онлайн журналистиката? 
Нали всеки знае, че в интернет свободата на избора не върви непременно в комплект с истината. В пространството , в което можем да четем, да публикуваме, да коментираме, да харесаме или да не харесваме, каквото си искаме – всъщност никой на никого нищо не гарантира. Един клавиш дели „осанна“ от „разпни го“. За сметка на това се случва със скоростта на интернета ви. То и в невиртуалния свят правото на избор не заличава границата между истината и лъжата. Но поне се предполага, че няколкото хилядолетия цивилизация са подготвили човека да ги различава. 
Какво се случва по безкрайните ловни виртуални пространства: кой как печели, кой каква риба лови из мрежата и какви точно капани залага… засега е склонен да ни разкаже само Райън Холидей. И то „от първа ръка“.
Не - не става дума за политика и пари! Става дума за реклама, антиреклама и много пари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна