Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикант на годината 2016 - галаконцерт на наградените

| обновено на 13.04.17 в 15:54

Заповядайте на галаконцерта „Музикант на годината 2016“ на 18 април от 19 часа в зала „България“. В него ще участват новите носители на награди от националната анкета сред слушателите на предаването за класическа музика „Алегро виваче“, което се излъчва всеки вторник от 21 часа по програма „Хоризонт“ на БНР.

Публиката ще се срещне отново и с носители на призове от предишни издания: Веско Ешкенази - цигулка (Музикант на 2010 година), Людмил Ангелов - пиано (Музикант на 1994 година), Ансамбъла на 2009 година - "Софийски солисти" с диригент Пламен Джуров (с награда в категория "Юбилей" за 2009-а). Специално участие в церемонията ще имат още Теодосий Спасов - двукратен носител на наградата за 1997 и 2002 година, и Найден Тодоров - Музикант на 2010 година.

Допитването се проведе за 26-и пореден път през месеците януари и февруари 2017 г. Освен приза „Музикант на годината 2016“, според броя на гласувалите бяха определени още и награди в категориите: Млад музикант на годината, Ансамбъл на годината, Активна творческа дейност, Юбилей и Музикален проект на годината.

За първи път ще бъде връчена и новоучредената награда „Олга Камбурова“ в почит към отишлата си преди година дългогодишна водеща на „Алегро виваче“ и учредителка на „Музикант на годината“.

Галаконцертът по награждаването е със свободен вход за всички желаещи да се срещнат лично със своите фаворити.

Бъдете наши гости в третия ден от великденските празници – 18 април от 19 часа в зала „България", защото с музика пролетта е още по-красива!

Галаконцертът "Музикант на годината 2016" ще бъде предаван пряко в сайта на БНР и по Радио Бинар.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна