Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп обсъжда с кабинета си възможността за налагане нови санкции на Русия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп обсъжда с членовете на администрацията си възможността за въвеждане на нови санкции срещу Русия и Иран заради подкрепата им за сирийския режим. Това съобщи американският посланик в Обединените нации Ники Хейли. Вече започнахме обсъждането на този въпрос, каза Хейли в интервю за Си Ен Ен в отговор на въпрос дали президентът иска по-строги санкции срещу Москва и Техеран. 

Американската администрация е достигнала до извода, че официален Дамаск стои зад нападението с химическо оръжие в сирийската провенция Идлиб на базата на секретни материали, посочи още Хейли. 

По време на предстоящото си посещение в Москва държавният секретар на Съединените щати Рекс Тилърсън ще поиска Русия да се откаже от подкрепата си за сирийския президент Башар Асад. Това съобщава "Сънди Таймс", без да посочва източника си на информацията. Според изданието Съединените щати и Великобритания имат съвместен план за Сирия, който предвижда започването на преходен период в страната. Също така се очаква Тилърсън да представи доказателства, че Кремъл е знаел за атаката на сирийските власти в провинция Идлиб. Американският държавен секретар ще бъде в Москва на 11 и 12 април.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени