Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 150 хиляди автомобила се очаква да напуснат София за празниците

Снимка: БГНЕС

Около 150 хиляди автомобила се очаква да напуснат София за предстоящите празници. Това съобщи пред „Хоризонт“ старши инспектор Николай Крушарски от сектор "Видеонаблюдение" в столичния КАТ.  МВР ще разположи допълнителни патрули по изходите на столицата.

В последните два дни от „Пътна полиция“ в София отчитат намаление на трафика в столицата. Според старши инспектор Крушарски, вероятно част от жителите на града са тръгнали към местата, където ще прекарат Великден. Въпреки това обаче, мерки ще бъдат взети:

Имаме готовност, ако се наложи на 13-и и на 14-и сутринта да организираме и да подпомагаме движението, за да могат хората  да напуснат безпрепятствено и възможно най-бързо.

За последните три месеца в София са хванати близо 15 хиляди водачи да карат с превишена скорост. Най-често това са шофьори на възраст до 45 години, а местата, където най-често извършват нарушенията са големите булеварди, Околовръстен път, „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“, изходите към Костинброд, село Волуяк. Там полицията е констатирала случаи на движение с доста превишена скорост.

От „Пътна полиция“ обясниха, че е предприета кампанията срещу водачите, каращи в бус лентите. Заради това полицейски патрули масово ще продължават да спират колите, движещи се в платното, обособено за градския транспорт.

Още за трафика в предстоящите празнични дни слушайте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна