Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на София е "Рицар на книгата" за втори път

Снимка: БТА

Асоциация „Българска книга“ /АБК/ ще връчи почетната статуетка „Рицар на книгата“ за четиринадесети път от 19 часа в централното фоайе на Музея за история на София.

Наградата се присъжда за изключителни заслуги в областта на книгите и четенето. Носител на званието за 2016 г. ще стане кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Председателят на УС на Асоциация „Българска книга“ сподели за "Хоризонт до обед", че наградата се присъжда след гласуване от цялата издателска гилдия:


Мисля, че и преди около 10 години  беше получила наградата и званието "Рицар на книгата". Получава я защото Столична община е включила всички важни събития на издателите в своя културен календар и подпомага по този начин "Похода на книгите", който завършва сега, който е една инициатива за насърчаване на детското четене. "Алеята на книгата", която софиянци вече запомниха, всяка година се случва на пъпа на София, на "Витошка", Международният литературен фестивал и други такива събития се случват в София. А и особено за това, че се подпомагат финансово столичните библиотеки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна