Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психологът-композитор Християн Иванов - за музиката като начин на живот

Християн Иванов
Християн Иванов е роден в София, но живее в Шотландия, където учи музика и психология. Той има невероятен хъс и креативни идеи за музиката си, които иска да представи и пред българските си фенове.

Владее множество музикални инструменти, сред които пиано и китара.
Младежът организира музикални сбирки във Великобритания, където представя българската култура, песни и танци пред чужденците. Група британци, приятели на Християн, проявяват интерес към българските традиции, научават народни песни и хора и заедно с него ги изпълняват пред публика в шотландското градче Абърдийн, което предизвиква бурни похвали от местните хора.

Християн се запалва по музиката, когато е още малък, а в момента неговата най-голяма страст е неокласическата музика. Младежът разказва, че тя идва от сърцето му, а извивките на мелодиите се влияят от настроението му в момента на композиране. Някои произведения са по-меланхолични, други весели, а трети - изпълнени с емоции и мисли.

Християн има страст и към филмовата музика, защото според него тя изключително силно влияе върху човешките възприятия и прави кино филмите още по-въздействащи. Наскоро младият мъж създава музиката за българският филм „Господари на съдбата“ на продуцента Мартин Асенов и жъне голям успех. В момента композиторът работи и по още проекти, свързани с музика за филми и трейлъри.

За в бъдеще композиторът иска да се завърне в България и да радва публиката с още авторска неокласическа музика, която създава със сърцето си. Насладете ѝ се на 27 април от 20 часа в Sofia Live Club.
И чуйте подробностите в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна