Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Шега в две действия" представя две от малките комедии на Чехов

Снимка: НБУ

"Шега в две действия" е спектакъл, който е част от проект на студентите от Нов български университет, наречен "Театърът близо до теб",  и обединява две от "малките комедии" на Чехов. Той ще бъде представен от младите актьори на различни места в цялата страна.

Театралният проект представиха в ефира на "Хоризонт" преподавател и студент в университета -  проф.  Ева Волицер и Вероника Ханджиева.

Проф. Волицер отбеляза, че премиерата на представлението е показала и доказала, че авторът е много близо както да младите хора, така и до публиката:

Това са две комедии. Тези комедии са изключително забавни, но и същевременно изключително мъдри. Така че проблемите, които дискутират самите комедии и зад които застават нашите млади актьори, са твърде актуални. Те са свързани с времето, което изтича и как ние понякога - заровени в дребнави и несъществени проблеми изпускаме по-главни неща в живота, а именно - любовта, общуването, и всичко това  - поднесено по един изключително майсторски и забавен начин. 

Защо студентите са избрали точно тези две комедии, за да направят постановката, която ще бъде представена  на различни места в страната, разказа Вероника Ханджиева:

Защото тези комедии могат да бъдат близо до хората. Защото играхме в едно от селата отзивите бяха страхотни, а именно - след като изгледаха представлението хората дойдоха и ни казаха: "Ами да, ние това го разбираме, защото при нас това е ежедневие, ние се сблъскваме ежедневно с тези проблеми".

Тези комедии са актуални, защото остава актуален проблемът, че хората не се вглеждат един в друг, а в собствените си проблеми и в собственото си лицемерие, в маските, които слагат, добави Вероника Ханджиева.

 Повече за театралния проект може да научите от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна