Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областният съвет на БСП в Пловдив застана зад председателя си Гергов

В отворено писмо пловдивската организация кани Корнелия Нинова да изясни мотивите за поисканата оставка на Георги Гергов от Изпълнителното бюро

Снимка: БГНЕС
В отворено писмо до Националния съвет на БСП Областният съвет на партията в Пловдив изразява своята подкрепа за председателя си Георги Гергов. Социалистите от Пловдив искат среща с лидера на Корнелия Нинова, на която да се изяснят мотивите, с които е поискана оставката на Гергов от Изпълнителното бюро.

Гергов обяви, че се оттегля от ръководството в събота на заседанието на Националния съвет. Оставката му беше поискана заради съмнения за нерегламентирани отношения с прокуратурата и посредничество в срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев.

В предаването "Преди всички" Атанас Петков, член на националния съвет на БСП и заместник-председател на Областната организация на БСП в Пловдив заяви, че смятат мотивите за отстраняването на Гергов от ИБ на БСП за несериозни, застават единодушно зад него и въобще не е коментирано неговото отстраняване като областен председател. Това не е на дневен ред пред нас, подчерта Петков и допълни:

Второто, което ни притеснява е тенденцията, която се очертава в управлението на партията в национален мащаб - решенията, които трябва да вземе Националният съвет, да се сервират два-три дни предварително по телевизията. Това е нещо, което другарката Нинова на конгреса, когато я избирахме за председател, заяви, че няма да се случва повече.

Цялото интервю с Атанас Петков слушайте от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна