Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на КНСБ настоя следващата година минималната заплата да е 520 лева

| обновено на 02.05.17 в 15:18
Снимка: БТА

Президентът на КНСБ Пламен Димитров настоя следващата година минималната заплата да е 520 лева. 

Ежегоден ръст на заплатите в реалния сектор и бюджетните дейности, по 100-120 лева върху всички заплати и това наистина е постижимо, виждайки как работи икономиката.

Той каза това при откриването на Осмия конгрес на синдиката, на който присъстваше и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Президентът на КНСБ Пламен Димитров настоя през 2022-ра година минималната заплата да е 800 лева, а също чрез ежегодно увеличение на доходите, средната работна заплата да достигне 1 700 лева след пет години. 

Бойко Борисов заяви, че се надява правителството да отговори на очакванията на КНСБ за повишаване на доходите. Според него, борбата с контрабандата трябва да продължи, за да се съберат пари в бюджета за повишаване на доходите. 

Ще се постараем максимум тази година, нямаме такива плащания, каквито бяха за американските централи - милиард и триста милиона, нямаме за "Белене" милиард и двеста милиона да плащаме, нямаме за КТБ три милиарда и седемстотин милиона, така че има и глътка оптимизъм. Да можем и в сферите, за които са изведени като приоритет от синдиката, да отговорим и ние - с ръст на пенсиите, с ръст на доходите.

Изпълнителният директор на Българската стопанска камара Божидар Данев каза на осмия конгрес на КНСБ, че се надява правителството да не се намесва с политически средства в икономиката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна