Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каракачанов: Правят се разчети за нужните средства за по-високи заплати и ново оборудване в армията

До края на годината няма как да бъдат заделени средства за увеличаване на заплатите на военнослужещите, уточни военният министър

Новият министър на отбраната Красимир Каракачанов започна обиколката си във военните части в страната от Специалните сили в Пловдив
Снимка: БГНЕС

До края на годината не могат да бъдат заделени средства за увеличаване на заплатите на военнослужещите. Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който посети 68-а бригада "Специални сили" в Пловдив. 

Министър Каракачанов подчерта, че вече започват да се правят разчети за това колко пари ще са нужни за по-високи възнаграждения в армията и за ново оборудване: 

При 608 лева сега заплата на един редник, мисля, че това е една заплата, която не отговаря на рисковете на професията, на подготовката, която трябва да получи един военнослужещ. Би ми се искало да бъде поне 1000 лева, но това едва ли е възможно на този етап.

Дали евентуално увеличение на средствата ще бъде заложено в бюджета за 2018 година, ще стане ясно през следващите месеци. Красимир Каракачанов каза още, че обещаният ремонт на полигона край Црънча и в бригадата "Специални сили" ще бъде реализиран, като е получил за това уверението на премиера Бойко Борисов. Той припомни, че предишното правителство отпусна за целта 3 милиона лева. По думите му проектът не е стартирал, защото е бил за 5 милиона лева. Сега, след преразглеждането му, парите ще бъдат осигурени.
Снимка
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна