Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Котките“ в НДК – невероятно преживяване

| обновено на 18.05.17 в 13:51

Дълго ще се помни тази седмица, в която в НДК гостува оригиналната бродуейска продукция на знаменития мюзикъл „Котките” на Ендрю Лойд Уебър!

Гледали сме я филмирана, гледали сме българската реплика на сцената на НМТ „Стефан Македонски”, но този спектакъл ни пренесе наистина на Уест Енд или на Бродуей в театър с вълшебни възможности, така както в областта на операта ни пренасят прожекциите от киносезоните на "Ковънт Гардън" и Метрополитън! Неслучайно една от най-големите звезди на нашия музикален театър Александър Мутафчийски написа след първия спектакъл в четвъртък в профила си в социалната мрежа facebook: КОТКИТЕ... Дълго ще ме държи това, което гледах тази вечер... СТРАХОТИЯ!!! Това е написано от артист, който добре познава и участва в създаването на магията на театъра! А какво да кажем за другите хора в публиката?!

Аз отдавна не бях виждала зала 1 на НДК препълнена. И съм сигурна, че така е било и на 6-те спектакъла! Всичките бяха продадени, въпреки цените от 65 до 165 лева. Страхотно шоу! И тук имаме няколко певци, които могат да пеят толкова красиво. И тук имаме няколко балетисти, които могат да танцуват толкова майсторски. И тук имаме артисти с голяма харизма. Но всичко това, съчетано в един артист си остава изключително постижение. А цяла трупа от такива артисти наистина си е страхотия! Много добро озвучаване, каквото не сме чували в зала 1 на НДК. Вълшебни сценични ефекти, изпълнени с лекота, за каквито можем да мечтаем! Всичко това създаде наистина незабравимо преживяване!

Чуйте в звуковия файл още отзиви на публиката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна