Изложба "Очите на радиото“ е подредена във фоайето на Радио Стара Загора

Снимка: Радио Стара Загора

Изложба "Очите на радиото“, подредена във фоайето на Радио Стара Загора, показва места, събития и хора, запечатани от обектива на Емил Енчев и Иван Хаджийски, колеги от техническия отдел на радиостанцията.

40-те репортажни снимки са от архива, събиран през последните две години и показва сцени от разбунтувалите се бежанци в лагера край Харманли, пожарите през лятото на 2016 година и други бедствия в региона на РСЗ, първите прояви на новия старозагорски митрополит Киприян и още сюжети от новините. 

print Отпечатай
Още от категорията
Автопортрет на Бруно Шулц и корицата на новото българско издание на книгата му

Магнетизъм и изящество в прозата на Бруно Шулц

Новото издание на книгата “Канелените магазини” на Бруно Шулц излезе в редактиран превод на Магдалена Атанасова – редакцията е на Иван Вълев - поет и преводач на полска литература. Неголямото по обем творчество на писателя, работил цял живот като учител по рисуване, почти без да напуска родното си място и убит през 1942 в окупиран от нацистите Дрохобич,..

публикувано на 27.07.17 в 16:15
Владимир Пенев

За първи път на европейска сцена

Премиерата на Фондация „Аполония“ съвместно с Театър 199 „Валентин Стойчев“ тази година на Празниците в Созопол ще бъде пиесата на Чарс Еверед „Class“ под режисурата на Владимир Пенев. Тя се поставя за първи път на европейска сцена. Това е история за творчеството, за театъра и за хората, свързани с него. Героите са учител по актьорско майсторство и млада..

публикувано на 27.07.17 в 15:50

Национален студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев

Софийският университет и Фондация „Увалиеви“ обявиха поредния годишен национален студентски конкурс за проучване на дейността и творчеството на Петър Увалиев – емигрантът космополит, родолюбец, ваятел на думи, дипломат, незабравим глас на радиоефира, филмов продуцент и…. футболен фен. Културологът от СУ доц. Огнян Ковачев представи..

публикувано на 27.07.17 в 15:25

Плакатите на Стефан Десподов-Деспо оживяват в сърцето на София

Трудно е в днешно време да се харесваш едновременно на зрители, колеги и критици. Последните са почти на изчезване, но първите две категории са достатъчно „заядливи“ в търсене на таланта. Плакатите на Стефан Десподов-Деспо не само изненадват, но и привличат безпрекословно публиката в отделните ѝ сегменти, за да го превърнат в любимец. И така започва..

публикувано на 27.07.17 в 14:20

„Трите дъщери на Ева“ - разказ за ролята на жените в съвременния свят

Десетият роман на Елиф Шафак, позната у нас с бестселъри като „Любов“, „Чест“ и „Копелето на Истанбул“, изследва част от най-злободневните екзистенциални, социални и политически проблеми на нашето време. Религиозната принадлежност, последствията от изборите, които правим, и феминизмът са само част от въпросите, пред които се изправят „Трите дъщери на..

публикувано на 27.07.17 в 12:35
Сградата на Изпитателния институт към Агрономическия факултет, по-късно - Софийския районен съд и прокуратура

В. Макаринов: Архитектурата е ценна само в автентичния си вид, близо до оригиналния проект на архитектите

Ценители и професионалисти ще се включат тази вечер в свободна дискусия на тема "Домовете на модерността - български архитектурен модернизъм" , която ще се проведе в Съюза на архитектите в София. Васил Макаринов от общността „Български архитектурен модернизъм“, който коментира темата в аванс в ефира на „Хоризонт“, каза, че очаква на..

публикувано на 27.07.17 в 12:00

Крепост „Кирилица“ разкрива тайните и посланията на създателите на славянската азбука

На 27 юли - ден на Свети Седмочисленици, в Културно-историческия комплекс "Двор на кирилицата" в Плиска се открива крепост "Кирилица". Според изследователите няма друга азбука в света, в която всяка буква означава дума, а всички букви-думи съставят благослов, изричащ ползата от това човек да бъде знаещ, можещ да си служи със силата на..

публикувано на 27.07.17 в 11:34