Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нюх" на Емил Минчев - черен роман, класическа мистерия и научно-фантастична утопия

Бънк Ромеро е частен детектив, който има необикновена дарба – изключително развито обоняние, което му позволява да надушва следите на всеки злосторник и да разплита случаи, които биха измъчили повечето детективи. Един ден в кантората му влиза красива жена, която го наема, за да разследва кражба на рядко лекарство от нейната дрогерия. Така започва един дълъг и странен случай, който ще сблъска детектива с корумпирани политици, фатални жени, опасни гангстери и извратени убийци. Такава е историята, която разказва романът „Нюх” на Емил Минчев.

Самият той казва за романа си, че това е една много заплетена история, с която започва книгата и е в стил Агата Кристи:

Опитах се да я направя възможно най-интересна и до този момент от всички читатели, които са я коментирали, нито един не е успял да разгадае мистерията, така че съм горд със себе си. Другият елемент, който се опитах да вкарам, е този тип мистерия, в който не се знае как е извършено престъплението. 

Авторът е написал една провокативна, оригинална и въздействаща книга, в която могат да бъдат открити елементи на черен роман, класическа мистерия от типа убийство в заключена стая и научно-фантастична утопия.

Още можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна