Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се завръща на фестивала в Кан с "Посоки" на Стефан Командарев

Снимка: БГНЕС

Филмът на Стефан Командарев „Посоки“ дебютира днес на голям екран в селекцията „Особен поглед” на тазгодишния фестивал в Кан. Прожекции са две – от 11:00 и от 16:30 френско време, а цялата работа около организацията е вече завършена, обясни режисьорът.

През изминалите дни минаха пазарните прожекции, които бяха закрити за широката публика и като резултат мога да кажа, че филмът намери своите разпространители по кината във Франция, Испания, Турция, Гърция, Полша, Белгия, Холандия, Люксембург, дори – Китай, добави Командарев.

“Посоки” е четвъртият пълнометражен игрален филм на Стефан Командарев, чийто “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” влезе в краткия списък за наградите “Оскар” за чуждоезичен филм. 

“Посоки” се развива в едно денонощие - в шест софийски таксита се преплитат съдбите на хора, част от съвременната българска действителност. В българските кина филмът се очаква да се появи тази есен.

Разговор със Стефан Командарев - за атмосферата в Кан и емоциите около премиерата на „Посоки“ -  може да чуете от прикачения звуков файл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна