Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На сцената на Софийската опера и балет

"Евгений Онегин" - едно пътуване във времето и мислите

Снимка: Радио Пловдив
Спектакълът "Евгений Онегин" е съвместен проект на Софийската опера и балет и Пловдивската опера. Произведението създава многоизмерност на прочита и самият герой може да бъде пресъздаден като човек, който пътува назад в мислите си, във времето, сподели пред Радио София режисьорът Вера Петрова.

Въпреки че авторите правят опит за един нов поглед, в постановката са запазени традиционните костюми, епохата и спецификата на романтиката на епохата и особената несбъднатост на мечтите на хората от онова време. Една от изненадите за публиката са необичайните декори, които са направени под формата на съновидения, те се разместват и плуват в пространството, докато сюжетната линия преминава през съня на главния герой.

Представлението е тази вечер, 26 май, от 19.00 часа на сцената на Софийската опера и балет. Изпълнителите Божидар Василев и Виолета Радомирска са пристигнали специално от Швейцария за проекта, а Евгения Ралчева е в централната роля на Татяна, която е предизвикателство за всяко едно сопрано по света, подчерта Вера Петрова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна