Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НСА вече приема документи на кандидат-студентите

Снимка: nsa.bg

В Националната спортна академия „Васил Левски“ започна  приема на документи на кандидат-студентите. Желаещите ще могат да избират между три професионални направления: "Педагогика на обучението по физическо възпитание", "Спорт" и "Обществено здраве". Документите се подават до 6 юли. На 16 юли ще бъде обявено първото класиране, а на 25 юли - второто, обясни проф. Огнян Миладинов - декан на Учителския факултет. Той обясни и какви са кандидатстудентските изпити:

Единият е комплексен практически изпит по всички видове спорт и вторият е писмен изпит по езикова култура. Комплексният практически изпит е задължителен за всички кандидат-студенти. Писменият е по желание, като може да бъде заменен с оценката от матурата по "Български език и литература". В балообразуването участват успехът от дипломата за средно образование, оценката от изпита по езикова култура или от матурата, както и двойната оценка от комплексния практически изпит. За учениците от спортните училища има едно облекчение - без да полагат практически изпит, като се взима оценката от техния държавен зрелостен изпит по "Теория и методика на спортната подготовка" или оценката от дипломата по този предмет.

Лице на кандидатстудентската кампания на НСА тази година е олимпийската шампионка по лека атлетика, преподавател в Академията и от скоро дипломиран доктор Тереза Маринова сподели:

На мен ми е много лесно да убеждавам абитуриентите да продължат своето развитие в спорта. Няма нищо по-хубаво от това да е в Националното спортна академия, защото това е лидерът в спорта и е мястото, където може да бъде получено едно наистина европейски образование.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени