Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късометражен филм за "Столипиново" е селектиран за участие на фестивала в Маями

Снимка: БГНЕС

Сред селектираните за участие на фестивала в Маями е и късометражен филм за "Столипиново". Един от създателите на творбата - Борис Бъндев, припомни за предаването "Преди всички" по "Хоризонт", че е решил да направи произведението, след като посетил махалата и решил да живее известно време там. Заедно с партньора му в начинанието, Росен, не разполагали с пари, а само с жив режисьорски ентусиазъм и желание да разкажат историите на хората.

За 200-300 лева взехме някакви евтини камери и отидохме и казах: "Момчета, вижте, вашите истории аз искам сами да си ги заснемете", и те се запалиха. Едно момче – Георги, иска да учи в Берлин кино. Другото – Васко, участва вече в "Мюзик айдъл" и пя песен на Джъстин Бийбър. Асен се запали по модата и иска да стане модел. Получават се невероятни резултати. Аз отначало тръгнах с идеята да спасявам цялата махала и Росен ми каза: "По-добре се концентрирай върху това да бъдеш приятел на 4-5 човека" и мисля, че се получиха доста невероятни резултати.

От жителите на махалата Борис разбрал, че няма нужда човек да се прави на интересен, за да бъде интересен. Филмът, сниман без бюджет и монтиран на стар компютър в театъра, е получил 17 отказа от фестивали, преди да настъпи звездният му миг. Героите в него обаче, за разлика от Борис, никога не са се съмнявали в успеха му.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени