Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Опера в парка“ – деветото издание

БНР Новини
Снимка: operasofia.bg

Тази вечер на откритата сцена в парка на Военна академия „Г. С. Раковски“ в София започва 9-ото издание на фестивала „Опера в парка“. Софийската опера и балет представят днес (30 юни) от 20 часа балетите „Петрушка“ и „Жар-птица“ от Игор Стравински.
В програмата на фестивала „Опера в парка“ има една опера, четири балета и още четири постановки за деца. Освен „Петрушка“ и „Жар-птица“, които ще имате възможността да видите още веднъж и на 2 юли, организаторите на фестивала са подготвили още два зрелищни балета – „Зорба гъркът“ от Микис Теодоракис и „Дон Кихот“ на Лудвиг Минкус.

На 13 и 15 юли зрителите ще се насладят на операта „Пепеляшка“ от Джакомо Росини. От предишни издания на фестивала знаем, че децата имат своето специално отношение към операта. Затова организаторите са се погрижили с избора на музикални произведения специално за тях. „Трите прасенца“ от Александър Райчев, „Мечо Пух“ от Андрей Дреников, „Вълшебната флейта“ от Моцарт за деца и „Червената шапчица“ от Александър Владигеров ще отведат малките меломани към няколко часа вълшебни приключения.
Всички постановки за възрастни започват от 20, а за децата от 11 часа.

Фестивалът продължава от 30 юни до 16 юли. Билети се продават на касата на Софийска опера и балет на ул. „Врабча“ № 1, както и онлайн. Ще бъде отворена и касата на входа на Военната академия един час преди началото на всеки спектакъл. Не само за спектаклите на фестивала „Опера в парка“ билетите свършват за дни. И другите музикални вечери извън салона на Софийската опера и балет като „Опера на върховете“ в Белоградчик и „Крепост на вековете“ край Видин се радват на особен интерес от публиката.
Чуйте повече от Вера Петрова, заместник-директор „Продукции“ на Софийската опера и балет и Сара-Нора Кръстева – ръководител на Балета.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна