Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов инцидент с медици е станал в село в Софийско

Снимка: БГНЕС
За нов инцидент с медици съобщи в предаването "Хоризонт за вас" Катя Сунгарска, говорител на Спешна помощ в София. 

Инцидентът се случи точно преди тежката катастрофа на автомагистралата. Наш екип е бил извикан до съседно село, екипът ни в Костенец. За съжаление човекът е бил в много тежко състояние, когато са ни позвънили, веднага е тръгнала линейката, но до селото има доста голямо разстояние, били сме там по най-бързия начин, но човекът е заварен починал и съответно съсед на този човек, доколкото казва нашият медицински екип, ги напада и вербално, и се опитва и физически да ги нападне, защото били закъснели.

Според Сунгарска екипът не е пострадал тежко:

Имало е физическо съприкосновение, слава богу, не е с тежки поражения, но стресът и напрежението са големи и това, което е парадоксалното, че същата тази линейка от 6 без 10 е мобилизирана за инцидента на автомагистрала "Тракия", същата линейка и същият екип, който съответно три пъти ходи до инцидента и хоспитализира, спасявайки човешки животи.

Тя коментира, че с медиците се чувстват обидени от случващото се:  

Обидени сме, защото ние не сме позвънили на нито една врата, а всъщност на нас ни звънят и нас ни търсят, и ни търся за помощ, а всъщност след това ни нападате, което няма никаква логика. Каквито и административни мерки да се вземат, те няма да дадат този резултат, ако обществото не разбере, че ние работим под огромно напрежение, работим под огромен стрес. Призоваваме просто хората да имат търпимост, хората да разбират, че и ние сме хора, правим всичко възможно, но и нашите автомобили се движат по задръстените улици на София.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна