Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интересът към СУ расте и той остава най-желаното висше училище у нас

Снимка: wikipedia.org

Интересът към Софийския университет "Св. Климент Охридски" расте и той остава най-желаното висше училище у нас. Това каза ректорът на университета проф. Анастас ГерджиковНай-желаната специалност е психология, следвана от публична администрация, социология, английска филология и компютърни науки.
 
Ректорът съобщи, че предстои сериозно затягане на финансовата дисциплина в университета, очакват се и кадрови промени. 
Анастас Герджиков каза, че през последната година е открил редица пропуски в работата на няколко отдела на Софийския университет, главно тези, които работят с данни: 
 
Сметната палата описва нашата работа в счетоводния отдел като недобра. Ще преодолеем основното възражение на Сметната палата от последните години, а именно разминаването между нашия счетоводен отчет като институция и сборът от счетоводните отчети на нашите звена. Това означава, че някъде се къса връзката между централното ни счетоводство и звената и поради това през последните 18 месеца почти без пари успяхме да изградим една система, която свързва звената на университета с централното счетоводство по такъв начин, че сега информацията ще се получава в рамките на деня, а не два пъти годишно.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна