Диана Йорданова: Одит на Сметната палата ще направи анализ на цялостната дейност на НДК

Депутатите смятат, че има съмнения за извършени нарушения, но трябва да се произнесат компетентните органи
| обновено на 25.07.17 в 20:13
Диана Йорданова
БГНЕС
Народните представители смятат, че има съмнения за извършени нарушения, но трябва да се произнесат компетентните органи. Сметната палата трябва да включи в годишната си програма "Одит за съответствието при финансовото управление на НДК за периода 2015-2017 година". Тази препоръка записаха депутатите от временната парламентарна комисия. Председателят Диана Йорданова от ГЕРБ коментира:

Този одит ще направи анализ на цялостната дейност на НДК, а не на отделни факти и обстоятелства. Ще провери начина на управление и усвояване на ресурсите, как се изпълняват бизнес плановете, имат ли цели и приоритети. Ще даде препоръки за подобряване на дейността на дружеството. Не на последно място, това ще подпомогне ръководството в усилията му за добро финансово управление и стабилизиране на НДК.

Има съмнения за извършени нарушения при управлението на НДК. Това е записано в доклада на временната парламентарна комисия, която беше създадена след твърденията за нарушения, свързани с ремонта на сградата от бившия директор Мирослав Боршош.

Докладът беше приет с 10 гласа "за" и девет "против". БСП и ДПС не бяха доволни от неговото съдържание. Румен Гечев от групата на социалистите заподозря:

Над принципалите е министър-председателят г-н Борисов. И ние заради това поискахме г-н Борисов да дойде и да каже той ли е чадърът или не.

Велислава Кръстева от ДПС коментира позицията на движението:

Комисията не успя да си свърши работата, да установи фактите и обстоятелствата, свързани с изразходването на 17 милиона лева публични средства за подготовка на сградата за председателството.

До края на седмицата докладът трябва да бъде обсъден и в пленарната зала.

Още от категорията

Депутатите решиха поддръжката на оградата по границата да се извършва без обществени поръчки

Поддръжката на оградата по границата ще се извършва без обществени поръчки. Депутатите решиха това окончателно с промените, внесени от ГЕРБ и "Обединените патриоти" в закона за обществените поръчки. БСП и ДПС не подкрепиха промяната и заявиха, че това се прави за прикриване на далавери и промяната не е необходима. С промените в Закона за..

публикувано на 22.03.18 в 10:01

БСП и ДПС няма да подкрепят промените в Закона за обществените поръчки

БСП и ДПС няма да подкрепят предложението ремонтите на оградата на границата ни с Турция да се извършват без обществени поръчки, както предлагат управляващите. Опозицията е твърдо категорична, че това ще доведе до корупционни практики и увеличаване на трафика на хора.  Депутатите обсъждат днес на второ четене промените в Закона за..

обновено на 22.03.18 в 09:38

Промени в Закона за горивата предизвикват разгорещени спорове

Разгорещени дебати се очакват днес при обсъждането на измененията в Закона за горивата в ресорната парламентарна комисия заедно с представителите на заинтересованите бизнес организации. Някои от предложените текстове провокират негативна реакция на цели браншове, сред които са търговците на бутилиран пропан-бутан и зърнопроизводителите...

обновено на 22.03.18 в 08:47
Европейски съвет

Европейският съвет решава да има ли среща ЕС-Турция във Варна

Европейският съвет се очаква да реши тази вечер дали ще се състои насрочената за 26 март среща ЕС-Турция във Варна. Другите теми, които ще бъдат във фокуса на днешното заседание, са отравянето на агента Сергей Скрипал в английския град Солсбъри и американските мита върху стоманата и алуминия. Отношенията ЕС -Турция ще бъдат дискутирани в..

публикувано на 22.03.18 в 07:49
Румен Радев

Президентът Румен Радев се среща с Бенямин Нетаняху и Махмуд Абас

В последния ден от визитата си в Израел президентът Румен Радев ще се срещне с израелския премиер Бенямин Нетаняху. Радев и Нетаняху ще обсъдят възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между България и Израел. „Имаме едно голямо предизвикателство. Аз го обсъдих с президента Ривлин и с председателя на Кнесета. Ще говоря специално..

публикувано на 22.03.18 в 07:10

Трима български евродепутати получиха награди на годишната церемония „Евродепутат на годината“

Трима български евродепутати от различни политически сили получиха награди на годишната церемония „Евродепутат на годината“ в Брюксел - Андрей Ковачев, Петър Курумбашев и Илхан Кючюк. Андрей Ковачев от Европейската народна партия получи наградата за цялостен принос. „Това, което сме правили, сме го правили винаги заедно със моите колеги от..

публикувано на 22.03.18 в 03:04

Поискаха да отпадне глоба срещу кмета на Септември, за да му бъде потърсена допълнителна наказателна отговорност

Специализираната прокуратура поиска от Пазарджишкия административен съд да отпадне глоба, наложена от Държавната финансова инспекция на кмета на Септември Марин Рачев за неправомерно изразходване на 50 000 лева. С отпадането на санкцията Рачев ще може да бъде подведен под наказателна отговорност и за това нарушение. С презумпцията, че човек..

публикувано на 21.03.18 в 21:37