Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Под въпрос е предвидената за утре среща между всички заинтересовани страни по казуса със строежите в крайморска Добруджа

Премиерът призова спорещите по казуса "Калиакра" към единство

Борисов предлага срещите за обсъждане на проблема да се проведат паралелно в две отделни зали

| обновено на 07.08.17 в 14:04
Снимка: БГНЕС

След отказа на гражданска инициатива "Да спасим крайморска Добруджа" да се срещне с еколози утре по казуса "Калиакра", премиерът Бойко Борисов предложи вместо общ формат, който да събере всички заинтересовани страни, да има отделни срещи с еколозите и с представители на живеещите в крайморска Добруджа, които да се проведат в две различни зали. Министър председателят призова спорещите към единство:

Всички сме българи и всички имаме желание да решим този проблем, така че колкото и да не ни е приятно на един или на друг, в края на краищата е хубаво да седнем и да го решим заедно въпроса. 
За Българево проверих, разговаряхме и за догодина, за сезона министърът ми каза, че има инструмент, по който да им дадем възможност да си ползват плажа. 

Ако трябва, ще ги разделяме, ще ги събираме, но трябва да излезем с решение. Утре може би ще вляза във връзка с малтийския комисар Вела. Уговорили сме се днеска той да провери цялото досие. 

Пред вас апелирам към всички. Ако дадем тон за единност и за няколко стъпки за решение на проблема, аз мисля, че ще успеем да намерим работещ механизъм.

Същевременно стана ясно, че Върховната административна прокуратура е започналата проверка на заповедта на министъра на околната среда и водите Нено Димов, с която е въведена забрана за стопанска дейност в защитената зона "Комплекс Калиакра".

По-рано днес екологични организации заявиха намерение да поискат оставката на министър Димов  заради казуса със защитената зона. Това заяви в предаването на "Хоризонт" "Преди всички" Андрей Ковачев от Сдружението за дива природа "Балкани".
  
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна