Георги Христов: Който иска да види Индия, да побърза, защото тя се променя

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Вечерта за Индия в Културния център G8 е сред специалните събития на филмовата панорама "Кино за пътешественици", организирано от сдружение "Позор". Георги Христов и Никола Кирилов ще разкажат днес за своя дългогодишен опит като водачи из индийските земи. Зрителите ще могат да разговарят с двамата преди прожекцията на филма "Открий отново Индия". 

Който иска да види Индия, да побърза. Тя много бързо се променя, каза в "Преди всички" Георги Христов. Той смята, че великата цивилизация залязва.

Индия не е за всеки заради роматничната представа, създадена от сериалите и клишетата.

Най-невероятна е Индия именно по улиците, в тълпата. Индия учи на живот. Научи ме на приемане на друг начин на действие, на отношение. Индия е различен свят и романтичната представа пречи. Не критикувам, не съдя, не търся под вола теле, задоволявам се с това, което имам. Научи ме на адаптивност, на това да съм подготвен да се справям с всякакви ситуации.

Тя е страна на контрастите. Индия винаги е преживяване. Тя няма как да бъде стандартен туризъм, защото не е толкова уредено. Истинската Индия е изпитание. Всяко място учи, но там това е много интензивно.

Там всички вярват в силата на мисълта, каза още Христов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Още от категорията

НИМ започва цялостно проучване на културното наследство на с. Добърско

Цялостно проучване на културното наследство на с. Добърско в община Разлог започват от днес екипи на Националния исторически музей. Районът има богато културно наследство. Средновековният храм "Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат" е филиал на Националния исторически музей и е паметник под защитата на ЮНЕСКО. Той е сред най-атрактивните и..

публикувано на 18.07.18 в 03:23

Изложбата "Магията на туша" показва в Търговище художникът Цончо Денев

150 творби на художника Цончо Денев са подредени в изложба под мотото "Магията на туша" в художествената галерия "Проф. Никола Маринов" в Търговище. Цончо Денев не рисува по познатия начин с перо, а открива магия в нестандартното боравене с материала, в смелостта да експериментира и да разшири технологичния диапазон на изразните средства...

публикувано на 18.07.18 в 01:32
Славянски имена на градове на географската карта на Германия.

Славянски имена на селища в Германия

Някои от големите градове в източната част на Германия носят славянски по произход имена. Част от тях лесно се разпознават, други са силно изменени в немския си вариант. От какви славянски думи идват имената Любек, Чортау, Росток, Шверин, Берлин, Лайпциг, Цитау, Гьорлиц, Грац и други селища и откога се ползват по немскоезичните земи разказва проф. Борис..

публикувано на 17.07.18 в 17:15

Поетът Найден Вълчев е лауреат на наградата „Георги Джагаров” за 2018

Найден Вълчев е роден е на 30 август 1927 г. в с. Малка Брестница, Тетевенска околия. Завършил е Юридическия факултет на Софийския университет. Бил е редактор в списание „Български воин“ и вестник „Народна армия“, след това – в списанията „Септември“ и „Съвременник“; както и главен редактор на списание „Дарители“. Дипломат. Председател на Съюза на..

публикувано на 17.07.18 в 16:49

Разлог посреща гостите на лятната творческа академия през август

Разлог отново ще бъде домакин на 12-ото издание на лятната творческа академия „Огънят на Орфей“. По традиция академията се провежда между 6 и 20 август и обединява ежегодно средно по 150 участници и преподаватели. Тази година се очаква с интерес на година гостуването на професори по пиано от Московската консерватория, на Георги Василев, който..

публикувано на 17.07.18 в 16:09

В Бургас започва минифестивалът "Лято с документалното кино"

Минифестивалът за документално художествено кино „Лято с документалното кино“ започва днес в Бургас. Темата му е "Демократичните промени от 1989 г., преходът и постсоциалистическото минало". В предаването „Преди всички“ създателят на фестивала Ирина Тодорова каза, че концепцията му е новаторска: „Филмите са нови, те нямат дебют тук. Днес ще..

публикувано на 17.07.18 в 10:43

Гран при и специално отличие за ансамбъл „Розова долина“

И тази година ансамбъл „Розова долина“ от Карлово затвърди успехите на българските състави по света на престижен фестивал. Сънародниците ни се върнаха с две отличия от VI международен фолклорен танцов и музикален фестивал „Наградата на Белград“. Форумът се проведе в сръбската столица и събра таланти от далечни страни като Мексико, Тунис,..

публикувано на 17.07.18 в 10:26