Георги Христов: Който иска да види Индия, да побърза, защото тя се променя

ЕПА/БГНЕС
Вечерта за Индия в Културния център G8 е сред специалните събития на филмовата панорама "Кино за пътешественици", организирано от сдружение "Позор". Георги Христов и Никола Кирилов ще разкажат днес за своя дългогодишен опит като водачи из индийските земи. Зрителите ще могат да разговарят с двамата преди прожекцията на филма "Открий отново Индия". 

Който иска да види Индия, да побърза. Тя много бързо се променя, каза в "Преди всички" Георги Христов. Той смята, че великата цивилизация залязва.

Индия не е за всеки заради роматничната представа, създадена от сериалите и клишетата.

Най-невероятна е Индия именно по улиците, в тълпата. Индия учи на живот. Научи ме на приемане на друг начин на действие, на отношение. Индия е различен свят и романтичната представа пречи. Не критикувам, не съдя, не търся под вола теле, задоволявам се с това, което имам. Научи ме на адаптивност, на това да съм подготвен да се справям с всякакви ситуации.

Тя е страна на контрастите. Индия винаги е преживяване. Тя няма как да бъде стандартен туризъм, защото не е толкова уредено. Истинската Индия е изпитание. Всяко място учи, но там това е много интензивно.

Там всички вярват в силата на мисълта, каза още Христов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Още от категорията
Тиен Дзиендзюн (вдясно) и Мариана Тиен в студиото на програма

Българо-китайска рецепта за хармония и любов

Тя е на Мариана Тиен и на Тиен Дзиендзюн. И двамата са доценти, но както казват в спорта, „на разменено гостуване“. Стане ли дума за детайлни познания по България във всяка област, питайте доц. д-р Тиен Дзиендзюн. Той е специалистът – българист. Роден е в Китай. Преподава повечето дисциплини по българска филология в Пекинския университет за чужди езици...

публикувано на 21.08.17 в 16:50

Образът на Иисус Христос в киното

• Разговор с кинокритика Петър Кърджилов за това как е представен през годините образът на Спасителя в седмото изкуство. • Разговор със ставрофорен иконом Ангел Ангелов, протосингел на Софийската митрополия за въздействието на последния филм за Иисус Христос - „Страстите Христови”.

публикувано на 21.08.17 в 12:05
Църквата

Боснек - златна мина за легенди и предания

Векове наред южните склонове на Витоша приютявали племена, които копаели недрата на планината в търене на желязна руда и дори злато. Така се ражда и село Боснек. През 50-те години на 20 век с развитието на промишлеността селото постепенно опустява и днес там живеят около 150 души - последните пазители на чудните легенди от региона. А те - легендите..

публикувано на 21.08.17 в 11:30

С атрактивно шествие ще се открие 45-тият Международен фолклорен фестивал

Многообразие от култури, традиции и обичаи ще се съберат на едно място, за да пеят, танцуват и се забавляват на открито, заедно с жителите и туристите на морския град в оредното издание на Международния фолклорен фестивал в Бургас. Той започва от 18.00 часа с цветно и атрактивно шествие на всички гостуващи състави от общо 13 държави. По традиция..

публикувано на 21.08.17 в 11:24

В Регионалната библиотека на Ловеч представят снимки и документи, свързани с Освобождението на града

Урок по история по повод 140 години от Освобождението на Ловеч представят съвместно Центърът за работа с доброволци към Регионалната библиотека и Държавния архив в града.  В детския отдел на библиотеката чрез снимки и документи, запазени в архива, ще бъдат представени факти и събития, свързани с освобождението на Ловеч. По повод годишнината в..

публикувано на 21.08.17 в 10:42

Над 30 артисти участваха в Арт фест - Берковица

Арт фест - Берковица се проведе от 17 до 20 август, а негови организатори са младежите от сдружение „Арт подиум”.  Второто издание на културната проява обедини уличното изкуство и модерни и експериментални артформи. Над 30 артисти от Европа се включиха с изкуството си във фестивалната сцена – основите на местната обсерватория, зад..

публикувано на 21.08.17 в 09:15

Съвременна българска драматургия след полунощ

На 25 август от 0.20 мин. ще излъчим пиесата на Андрей Филипов „Липсващият разказ”. В нея участват Вълчо Камарашев, Николай Костадинов и Невена Калудова, а режисьор на постановката е Николай Ламбрев. В четвъртък на 24 август сме избрали за вас драматургичния текст на Цветан Марангозов „По стръмното”, а в сряда по същото време пиесата на Светлозар..

публикувано на 20.08.17 в 10:15