Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Христов: Който иска да види Индия, да побърза, защото тя се променя

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Вечерта за Индия в Културния център G8 е сред специалните събития на филмовата панорама "Кино за пътешественици", организирано от сдружение "Позор". Георги Христов и Никола Кирилов ще разкажат днес за своя дългогодишен опит като водачи из индийските земи. Зрителите ще могат да разговарят с двамата преди прожекцията на филма "Открий отново Индия". 

Който иска да види Индия, да побърза. Тя много бързо се променя, каза в "Преди всички" Георги Христов. Той смята, че великата цивилизация залязва.

Индия не е за всеки заради роматничната представа, създадена от сериалите и клишетата.

Най-невероятна е Индия именно по улиците, в тълпата. Индия учи на живот. Научи ме на приемане на друг начин на действие, на отношение. Индия е различен свят и романтичната представа пречи. Не критикувам, не съдя, не търся под вола теле, задоволявам се с това, което имам. Научи ме на адаптивност, на това да съм подготвен да се справям с всякакви ситуации.

Тя е страна на контрастите. Индия винаги е преживяване. Тя няма как да бъде стандартен туризъм, защото не е толкова уредено. Истинската Индия е изпитание. Всяко място учи, но там това е много интензивно.

Там всички вярват в силата на мисълта, каза още Христов.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна