Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евгений Дайнов: Рокът е показал, че около него се формират общности, които не се разпадат след това

Снимка: Цецо Папазов

И това лято - за девети път, политологът Евгений Дайнов влиза в ролята на рокаджия-организатор на "Миндя рок фест", който ще се проведе по традиция в последните петък и събота на август - тази година - на 25 и 26-ти.


В тези дни в Миндя ценителите на рока могат да се срещнат с интересни групи от Сърбия, от Беларус, както и от страната -  напр. от Русе, от Варна, от София.

Купонджийски групи сме се събрали, все приятели. Новите групи, които не познаваме, ще влязат много бързо в тази обстановка, отбеляза Дайнов, като допълни, че фестивалът има своя вярна публика, но всеки път привлича и нови фенове:


Всеки път идват значително количество, значително малцинство нови хора, които не сме ги виждали преди това. 

Има и едно ядро - няколкостотин човека, които вече сформираха общност, от цяла България. Значи, това е "номерът" на рокендрола, че около него се формират общности, които не се разпадат след това - те цяла година хората си общуват, намират се, които са се запознали при нас, намират си общи неща да си вършат, помагат си един на друг. 


СнимкаДайнов каза още, че сред феновете на рока, които идват всяко лято в Миндя, вече са хора от две поколения, между които има приемственост и в музикалните предпочитания: Има едно цяло поколение вече, спасено от чалгата поради нашия фестивал, отбеляза политологът-рокаджия и допълни: Между 6 и 66 години ни е публиката. 

Цялото интервю може да чуете от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна