Евгений Дайнов: Рокът е показал, че около него се формират общности, които не се разпадат след това

Снимка: Цецо Папазов

И това лято - за девети път, политологът Евгений Дайнов влиза в ролята на рокаджия-организатор на "Миндя рок фест", който ще се проведе по традиция в последните петък и събота на август - тази година - на 25 и 26-ти.


В тези дни в Миндя ценителите на рока могат да се срещнат с интересни групи от Сърбия, от Беларус, както и от страната -  напр. от Русе, от Варна, от София.

Купонджийски групи сме се събрали, все приятели. Новите групи, които не познаваме, ще влязат много бързо в тази обстановка, отбеляза Дайнов, като допълни, че фестивалът има своя вярна публика, но всеки път привлича и нови фенове:


Всеки път идват значително количество, значително малцинство нови хора, които не сме ги виждали преди това. 

Има и едно ядро - няколкостотин човека, които вече сформираха общност, от цяла България. Значи, това е "номерът" на рокендрола, че около него се формират общности, които не се разпадат след това - те цяла година хората си общуват, намират се, които са се запознали при нас, намират си общи неща да си вършат, помагат си един на друг. 


СнимкаДайнов каза още, че сред феновете на рока, които идват всяко лято в Миндя, вече са хора от две поколения, между които има приемственост и в музикалните предпочитания: Има едно цяло поколение вече, спасено от чалгата поради нашия фестивал, отбеляза политологът-рокаджия и допълни: Между 6 и 66 години ни е публиката. 

Цялото интервю може да чуете от звуковия файл. 


Още от категорията
Изабел Юпер

Изабел Юпер получи в Рим престижната награда "Европа" за театър

Френската актриса Изабел Юпер получи в Рим престижната награда "Европа" за театър за "изключителни сценични постижения", предава Франс прес.  Изабел Юпер завършва успешна за нея година, която започна с кинонаградата "Сезар", премина през номинация за "Оскар", получи почетната награда "Молиер".  Със същото отличие "Европа" от актьорите беше удостоен..

публикувано на 18.12.17 в 10:25
Д-р Атанас Пелтеков в студиото на програма „Христо Ботев”.

Българи на Антарктида - следите, които остават

Преди около месец за остров Ливингстън, който се намира край западния бряг на Антарктида, замина първата група от членовете на поредната 26-а българска национална антарктическа експедиция. За да продължат изследванията в българската база „Св. Климент Охридски”, в областта на геологията, сеизмологията и геодезията. По време на тази научно-изследователска..

публикувано на 18.12.17 в 10:00

Изложба на Фотографската задруга в Балабановата къща

Изложба "Коледа с Фотографска задруга Пловдив“ ще се открие в Балабановата къща.  Тя представя селекция от най-добрите кадри на членовете на Фотографска задруга Пловдив от  отминаващата година. В началото на декември  едноименна фотоизложба беше показана в Дом на културата "Борис Христов" , но в Стария град ще бъдат представени нови, непоказвани..

публикувано на 18.12.17 в 07:18

Благотворителна експозиция в галерия „Пловдив”

Eкспозиция с декоративни пана на художник-приложника Карамфила Адамова ще се открие в изложбената зала на ДПХ във фоайето на Общинския съвет в Пловдив.   Творбите ѝ ще оживят пространството със своята специфична техника „мозайка” и богатото разнообразие от материали – стъкло, керамика, цветен пясък и с акцент върху полускъпоценните камъни...

публикувано на 18.12.17 в 06:42

"Междузвездни войни: Последните джедаи" събра 450 млн. долара от продажби на билети

Най-новият филм от сагата "Междузвездни войни", озаглавен "Междузвездни войни: Последните джедаи", събра 450 милиона долара от продажби на билети през първия си уикенд в киносалоните, съобщи филмовата компания "Уолт Дисни", предаде Ройтерс. В тази сума влизат 220-те милиона долара от продажби на билети в САЩ и Канада. По показателя печалби от..

публикувано на 17.12.17 в 19:56
Стефан Цанев дава автографи на читатели на Панаира на книгата в НДК

Стефан Цанев: Демокрациите в Европа са уморени и сега диктатурите се налагат чрез демократични средства

Демокрациите в Европа са уморени и народите сами избират своите диктатори. Такъв прочит на днешния ден чрез историята направи за слушателите на БНР писателят и драматург Стефан Цанев , който гостува в студиото на „Хоризонт“ по повод състоялата се в турския мегаполис Истанбул световна премиера на пиесата му „Заговорът на Калигула“. Цанев казва, че..

обновено на 17.12.17 в 15:04
Лаврен Петров

Лаврен Петров: Работим за хората, които ценят българското изкуство

Сега има по-благоприятни времена за развитие на художествения пазар, защото това е и основната функция на галерията, казва Лаврен Петров , галерист, изкуствовед и внук на известния художник Цанко Лавренов. Всъщност малцина знаят, че създадената от Лаврен Петров през 2006 г. галерия "Лоран" носи името (творческия псевдоним), с което се е подписвал..

публикувано на 17.12.17 в 10:15