Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивската университетска болница "Св. Георги" отпуска стипендии за специалността "Медицинска сестра“

След завършването ще им бъде гарантирано и работно място по специалността

Снимка: БГНЕС

Пловдивската университетска болница "Свети Георги" отпуска стипендии за студенти от специалността "Медицинска сестра“. Сумата е от 150 до 200 лв. месечно, за срок от една или две години, в зависимост от условията, на които отговаря всеки от студентите. След завършването ще им бъде гарантирано и работно място по специалността. 

С тази инициатива ръководството на най-голямата болница в България иска да привлича и задържа младите медицински специалисти. 
Стипендиите , които отпуска болницата от учебната 2017-та - 2018-та година ще са общо 20. За стипендиантската програма могат да кандидатстват завършилите II или III курс с минимален успех "Мн. добър - 4,50".  Крайният срок за подаване на документите е 5 септември, а до 15 септември ще бъде обявено класирането, като одобрените ще бъдат поканени за подписване на договор. 
Очакванията са тази практика да окаже положително влияние в работата на лечебните структури на болницата, защото ще се създадат условия за приемственост и развитие в професията, а това от своя страна ще помогне за справяне с кризата от липсата  на квалифицирани и опитни медицински кадри, смятат от лечебното заведение.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна