Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Караниколов: Ще направим всичко необходимо, за да не се затвори "Дунарит"

Емил Караниколов
Снимка: БГНЕС

Ще направим всичко необходимо, за да не се затвори дружеството и да може работниците да продължат да работят. Това коментира в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" министърът на икономиката Емил Караниколов:

В "Дунарит" към момента работят 1300 човека. Дружеството е изключително важно за целия военно-промишлен комплекс, не само за държавния, но и за частния, както и за българската икономика. Цялото правителство твърдо застава зад работниците. Всъщност в понеделник трябваше да бъде отнет лицензът за производство на "Дунарит". Това не се случи. Както знаем, прокуратурата е повдигнала обвинение на целия управителен орган на дружеството, съответно от Министерство на вътрешните работи трябваше по закон да предприемат действия за отнемане на лиценза, но това не е пряко свързано срещу "Дунарит", а срещу управителите. Към момента най-важното е, че ръководството е подало оставка. Държавата следи много изкъсо нещата и няма да допуснем това дружество да спре да работи.

Министър Караниколов категорично отрече информацията, че с ракети от ВМЗ - Сопот е бил обстрелван град Алепо в Сирия от джихадистите:

Българската държава и частните дружества не продават. Има забрана. Има междуведомствен съвет, който контролира абсолютно всички сделки. Там информацията е и публична, контролира се и от европейските комисии. Не продаваме на държави, където има конфликт или забрани.

Цялото интервю с Емил Караниколов можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна