Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десетите бургаски музикални празници "Емил Чакъров" продължават

"Турандот" в Бургас
Снимка: Държавна опера - Бургас

Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" се провеждат в Летния театър на града за десета поредна година и организаторите с гордост отбелязват, че фестивалът се разраства и престижът му се увеличава.

След премиерата на "Самсон и Далила" от Камий Сен-Санс, с която празниците бяха открити на 4 юли последваха още много интригуващи спектакли на оперни и балетни шедьоври като "Аида", "Лучия ди Ламермур", "Тоска", "Спящата красавица" и "Лебедово езеро".


Тази година Бургаската опера си сътрудничи активно със старозагорската трупа в коопродукции, акцент в програмата на форума беше спектакълът на операта "Турандот" от Пучини на 11 август, за който в Бургас пристигнаха специално солистите Габриела Георгиева и Бойко Цветанов.

На 17 август Бургаските музикални празници "Емил Чакъров" продължават с "Норма" от Белини – в главната роля публиката ще види Йоана Железчева.

Интересни подробности за тазгодишното издание на фестивала и как ще завърши той на 5 септември, разказа директорът на Държавна опера - Бургас Александър Текелиев-син в предаването "Алегро виваче" по "Хоризонт". 

Чуйте интервюто в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна