Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА - София разби "Витоша" Бистрица

Фернандо Каранга
Снимка: Sportal.bg

Отборът на ЦСКА - София победи с разгромното 6:1 у дома "Витоша" (Бистрица) в среща от шестия кръг на Първа професионална футболна лига. "Червените" реализираха три попадения още преди почивката и рано решиха крайния изход от двубоя.  
Още в петата минута капитанът Божидар Чорбаджийски отбеляза след удар с глава в далечния ъгъл след късо изпълнен корнер и центриране на Тиаго Родригес.
Десет минути след това и Фернандо Каранга се разписа, след като засече подаване на Тиаго и вкара шестия си гол през сезона.
В 39-ата минута Чорбаджийски за втори път в срещата се разписа с глава след изпълнение на корнер.
След почивката превъзходството на ЦСКА-София продължи и в 55-ата минута Стойчо Атанасов центрира и Тиаго засече с глава от границата на вратарското поле за 4:0.
В 60-ата минута гредата помогна на гостите да не допуснат ново попадение след удар на Пинто, а в ответната контра Григор Долапчиев върна едно попадение с диагонален шут от наказателното поле.
В 78-ата минута вратарят Михаил Иванов излезе извън наказателното поле, за да пресече подаване на Станислав Манолев, но се размина с топката и Рубен Пинто на празна врата направи резултата 5:1.
В последната минута на редовното време многоходова комбинация на домакините беше завършена с гол от резервата Кевин Кубемба. Това е първо попадение за Кубемба в българското първенство.
След четвъртата си поредна победа столичани са на второ място в класирането с актив от 13 точки. "Витоша" остава на последната 14-а позиция с едва една точка.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна