Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бащата на Адриан Златков: Платен е откуп

25-годишният Златков беше открит невредим в района на Панчарево снощи

| обновено на 11.09.17 в 12:05

Отвлеченият в края на август Адриан Златков беше освободен след платен откуп. 25-годишният младеж е бил оставен късно снощи край бензиностанция близо до Панчарево.

За освобождаването на 25-годишния мъж са водени преговори с неговите похитители. С тях е разговарял бащата – Тони Златков. Той отказа да уточни платената сума за откупа. Неофициално се твърди, че размерът на откупа е над 1 милион евро.

Версията за отвличане продължава да е приоритетна за разследващите на случая с бизнесмена Адриан Златков, който късно снощи се върна при семейството си след 12 дни в неизвестност.

Адриан все още е в шок и с него не са водени подробни разговори, обясни бизнесменът Тони Златков:

Много сме благодарни, че така се развиха нещата. Не е упражнявано насилие. Не сме водили с него изчерпателен разговор по простата причина, че е много изтощен. Платен е откупът. Извинете ме, но наистина не мога да коментирам… Аз лично водих преговорите. На втория ден се свързаха с нас…

Златков изчезна в края на август в района на софийското село Герман, а на мястото бяха намерени колата и документите му.

Снощи той бе открит във видимо добро състояние близо до бензиностанция в Панчарево, до където стигнал пеша. Бил е изоставен от похитителите си в гориста местност на пътя между София и Панчарево. Момчето се е обадило на баща си от телефон, след което на мястото освен родителите му е дошла и полиция.

След като снощи полицаите са го разпитвали в близката бензиностанция, и днес ще продължат разпитите за изясняването на случая.

За момента от МВР отказват коментар по случая.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Николай Христов в "Преди всички".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна