Концерт от програмата на Международния фестивал „Дни на камерната музика” - директно предаване от Габрово, 15 септември, 19.00 часа

Камерен ансамбъл „Софийски солисти”.
Снимка: БГНЕС

Свири Камерен ансамбъл „Софийски солисти”, диригент - Пламен Джуров. Солисти: Огнян Константинов (виола), Стоимен Пеев (цигулка), Йордан Димитров (цигулка).

В програмата:
Франц Шуберт - „Смъртта и момичето”;
Михаил Пеков - Концерт за две цигулки;
Пол ван Брюхе - „Изгревът на кървавата луна” за виола и струнен оркестър.

Концерта може да слушате директно по програма „Христо Ботев”.Още от категорията
Илина Илиева

Viola la Musica - дебютният албум на Илина Илиева

Илина е първокурсничка в Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" в София, в класа по виола на Владислав Андонов. Още като ученичка в софийското Национално музикално училище "Любомир Пипков" привлича внимание с таланта си и печели награди от конкурси. В последните няколко години Илина Илиева е водач на виоловата група в Младежкия..

публикувано на 25.09.17 в 10:52
Ал ди Меола в Рабат

Китарни фантазии в Мароко на Ал ди Меола

Последен Слънчев джаз+ за септември и за темата "Съкровища за откриване". Обещаните стари записи на Ал ди Меола са разширени от Мистерията от Марокански фантазии, през Корала на Кийт Джарет до Надбягване с дявола по турска магистрала. Духовете - в случая доброто Дуенде е част от новия италиански инструментален джаз проект Акорди Дизакорди ...

обновено на 25.09.17 в 10:20

Хилда Казасян: Голям късмет е да бъдеш на сцената с приятелите си

Щастлива съм, че Националното радио именно мен покани да бъда солист на концерта за откриването на сезона на Биг бенда на БНР на 4 октомври в Зала "България", казва Хилда Казасян и допълва: За мен е чест, защото съм отраснала на неговите репетиции. Татко (Вили Казасян) дълги години беше негов диригент. Сега диригент е един пианист, когото не само..

публикувано на 25.09.17 в 09:22
Валерий Гергиев

Валерий Гергиев и оркестърът на Мариинския театър от Санкт Петербург в България за втори път

Световноизвестният диригент Валерий Гергиев и оркестърът на Мариинския театър от Санкт Петербург ще гостуват в България за втори път в рамките на тази година. Валери Гергиев е удостоен с орден "Свети Свети Кирил и Методий" - I-ва степен с указ на президента на Република България от 19-ти септември. Само четири месеца след предишното..

публикувано на 24.09.17 в 13:27

Гала концерт на майсторския клас на Райна Кабаиванска, 24 септември от 19 часа - директно предаване от Софийската опера

Отново ще имате възможност да чуете певците работили с Райна Кабаиванска. Класовете започнали като национални вече са световноизвестни и търсени. Тази година освен българи и италианци има певци от Корея, Венецуела, Сърбия, Гърция, Литва и Япония. Програмата, с която те ще се представят пред публиката в залата на Софийската опера е подбрана много..

публикувано на 24.09.17 в 08:30
Акад. Петко Радев

Почина акад. Петко Радев

На 84-годишна възраст почина големият български кларинетист и педагог акад. Петко Радев. Обичан и високо ценен както от любителите на народната музика, така и от почитателите на класиката, той беше истинско вдъхновение с таланта и благия си характер.  Роден в хасковското село Свобода, Петко Радев започва да свири на кларинет първо народна музика, после..

публикувано на 23.09.17 в 23:22

Майсторският клас на Райна Кабаиванска представя своя галаконцерт в София

Участниците в 17- ия майсторски клас на световно известната оперна прима Райна Кабаиванска ще представят в неделя вечер в София своя галаконцерт. Преди него част от студентите имаха възможност да покажат наученото пред публика в италианското посолство, където маестра Кабаиванска си спомни за своя дебют на професионалната сцена: Връщаме се в..

публикувано на 23.09.17 в 14:38