Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

One Dance Week с кампания за набиране на доброволци

Международният фестивал за съвременен танц One Dance Week тази година празнува 10-годишен юбилей и за четвърта поредна година представя в Пловдив впечатляващи спектакли от цял свят. Фестивалът стартира на 23 септември и ще продължи до 15 октомври. За да може да се реализира пълноценно, се нуждае от помощ, затова от One Dance Week обявяват конкурс за доброволци, които да помагат за разпространяването на рекламните материали за фестивала, да посрещат гостите на летище София и упътването им до коли, които да ги отведат до Пловдив.

Много сме щастливи, че има интерес към нашата акция. Това сподели в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Елиана Лилова, директор на фестивала:

Вече са се записали 50 човека, които искат да бъдат доброволци. Профилът на хората, които се записват, е много разнообразен. От една страна имаме т.нар. "професионална публика" – хората, които са обвързани по един или друг начин с изпълнителските изкуства. На второ място това са младежи, които имат свободно време и биха искали да са част от фестивала, от цялата тази емоция. Има и трета група, която не е нито от студенти, нито от младежи, а от хора на по-стабилна възраст, които имат нужда от нещо различно, от някакво разнообразие, придобиване на нов опит, запознаване с нови хора. Нашите доброволци всяка година са много различни.

Цялото интервю с Елиана Лилова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна