Огнеборците на протест за увеличение на заплатите

От синдикат "Огнеборец" в пожарната потвърдиха, че утре ще участват в националния протест, който в София започва от 12.30 пред Парламента

БГНЕС
За пореден път от синдикат „Огнеборец“ в пожарната обявиха, че ще участват в обявения за утре национален протест, който ще се проведе на две места -  пред Парламента в София и във Варна. Председателят на синдиката Венцислав Станков посочи, че членовете на организацията настояват за решения по въпросите за полагането на извънреден труд от служителите в рамките на 70 часа, ограничаване на командироването на служители, както и възстановяване на екипите според натовареността на отделните дирекции на пожарната в страната.


От синдикат „Огнеборец“ отбелязват, че според тях в момента диалог между синдикатите в МВР и ръководството на министерството няма и е налице нарушение на Закона за Министерство на вътрешните работи от страна на ръководителите на вътрешното ведомство, „защото има отказ от тяхна страна за преговори. Към момента има отказ и няма започнали преговори.“ От синдиката предлагат: Да седнем и да се разберем какъв финансов ресурс има към второто полугодие в бюджета на Министерство на вътрешните работи и могат ли да бъдат увеличени възнагражденията или не могат ли да бъдат увеличени и ако може – със колко, защото ние имаме информация, че има известен резерв от бюджета, който се задържа но незнайно защо.

Според Станков от бюджета на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за 2016 година през миналия декември с решение на Министерския съвет са били взети 20 милиона и петстотин хиляди лева, които са били прехвърлени за административни разходи на МВР.

Синдикатите в пожарната и колегите им от останалите синдикати в МВР настояват за изработването на нов закон за Министерството на вътрешните работи, което да започне веднага.

Целият репортаж на Николай Христов можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР

Министър Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР, защото то винаги се е съобразявало с техните искания. Считам, че там диалог има и ние правим повече от необходимото и ги моля да не ни притискат. Ако го..

публикувано на 13.09.17 в 16:57
Още от категорията

Димитър Иванов: На българите в чужбина се отрежда винаги една пасивна роля

Българите в чужбина нямат нужда от политики за тях, а имат нужда от политики, които се правят с тях. На тях им се отрежда винаги една пасивна роля – някой нещо ще прави за тях. Никой не ги пита от какво имат нужда . Това каза в предаването..

публикувано на 25.09.17 в 09:05

Над две трети от американците са против непредизвикан удар срещу Северна Корея

Над две трети от американците са против непредизвикан военен удар на Съединените щати срещу Северна Корея, сочи социологическо проучване. Анкетираните смятат, че кризата може да бъде решена по дипломатически път. Според анкетата на вестник "Вашингтон пост"..

публикувано на 25.09.17 в 09:02

Здраве и стил на живот - избрано от печата

Все по-малко хора излизат в пенсия, е водещото заглавие в СЕГА . Във втората година, откакто действа последната пенсионна реформа, резултатите са по-очевидни - хората, които излизат в пенсия, тази година са значително по-малко спрямо предходната...

публикувано на 25.09.17 в 08:45

Изложба, посветена на Европа, откриват в Смолян

Европейският информационен център "Европа Директно" в Смолян открива пътуваща изложба под надслов "Наследството на Римските договори за днешна Европа: 1957 - 2017". Изложбата показва архивни документи и изображения от историческия архив на ЕС и..

публикувано на 25.09.17 в 08:39

Преглед на печата

Все по-малко хора излизат в пенсия, пише в заглавие на първата си траница вестник "Сега" . Всекидневникът обяснява, че във втората година, откакто действа последната пенсионна реформа, резултатите са по-очевидни - хората, които излизат в пенсия, тази година..

публикувано на 25.09.17 в 07:35

Жители на Севлиево ще протестират отново заради проблема с водата в града

Жители на община Севлиево излизат отново на протест с искане да се реши проблемът с безводието в града. Днес недоволните от тежкия режим на водоподаване ще се съберат пред сградата на общинската администрация в Севлиево. Решението беше взето на..

публикувано на 25.09.17 в 07:25

45 бунтовници бяха убити при въздушни удари на руската авиация в Сирия

При руски въздушни удари в Сирия бяха убити най-малко 45 души от ислямистка бунтовническа групировка, участвала в последните преговори за Сирия в казахстанската столица Астана, предаде "Франс прес", като се позова на информация на сирийския Център за..

публикувано на 25.09.17 в 05:15