Огнеборците на протест за увеличение на заплатите

От синдикат "Огнеборец" в пожарната потвърдиха, че утре ще участват в националния протест, който в София започва от 12.30 пред Парламента

БГНЕС
За пореден път от синдикат „Огнеборец“ в пожарната обявиха, че ще участват в обявения за утре национален протест, който ще се проведе на две места -  пред Парламента в София и във Варна. Председателят на синдиката Венцислав Станков посочи, че членовете на организацията настояват за решения по въпросите за полагането на извънреден труд от служителите в рамките на 70 часа, ограничаване на командироването на служители, както и възстановяване на екипите според натовареността на отделните дирекции на пожарната в страната.


От синдикат „Огнеборец“ отбелязват, че според тях в момента диалог между синдикатите в МВР и ръководството на министерството няма и е налице нарушение на Закона за Министерство на вътрешните работи от страна на ръководителите на вътрешното ведомство, „защото има отказ от тяхна страна за преговори. Към момента има отказ и няма започнали преговори.“ От синдиката предлагат: Да седнем и да се разберем какъв финансов ресурс има към второто полугодие в бюджета на Министерство на вътрешните работи и могат ли да бъдат увеличени възнагражденията или не могат ли да бъдат увеличени и ако може – със колко, защото ние имаме информация, че има известен резерв от бюджета, който се задържа но незнайно защо.

Според Станков от бюджета на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за 2016 година през миналия декември с решение на Министерския съвет са били взети 20 милиона и петстотин хиляди лева, които са били прехвърлени за административни разходи на МВР.

Синдикатите в пожарната и колегите им от останалите синдикати в МВР настояват за изработването на нов закон за Министерството на вътрешните работи, което да започне веднага.

Целият репортаж на Николай Христов можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР

Министър Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР, защото то винаги се е съобразявало с техните искания. Считам, че там диалог има и ние правим повече от необходимото и ги моля да не ни притискат. Ако го..

публикувано на 13.09.17 в 16:57
Още от категорията

Инициативата "Искам пеша" на Столичната община обхваща близо 500 първолаци в три учебни заведения в София

150 първокласници от столичното 138-о Средно училище "Проф. Васил Златарски"   получиха награди, защото, заедно с родителите им, се придвижват пеша до училище. За да се увеличи броят на първокласниците, които с родителите си ходят пеша до училище,..

публикувано на 23.11.17 в 01:27

Завършва изграждането на подпорната стена на пътя от Рилски манастир за местността Кирилова поляна, където има пропаднал участък

На това място от години се използва само едно платно за движение, а скоростта е ограничена до 30 километра в час. Самата стена – висока от 3,50 до 5,60 м., вече е издигната. Изграждането й струва около 80 000 лева, осигурени от АПИ. Предстои..

публикувано на 23.11.17 в 01:17

Русия предоставя на Аржентина океанографски кораб за търсене на изчезналата подводница

Русия е предложила на Аржентина помощ при издирването на изчезналата подводница "Сан Хуан", съобщиха от аржентинското външно министерство след разговор между президентите на двете страни - Владимир Путин и Маурисио Макри . Москва може да..

публикувано на 23.11.17 в 01:10

Земетресение с магнитуд 5,3 стана на егейското крайбрежие на Турция

Силно земетресение разтърси община Ула в турската средиземноморска област Мугла. Според обсерваторията и институт за изследване на земетресенията Кандили към Босфорския университет в Истанбул, трусът е бил с магнитуд 5,3 по скалата на Рихтер. Турското..

публикувано на 23.11.17 в 00:17

Ранените при катастрофите в Ловешко се възстановяват

Шестима от пострадалите при тежките катастрофи на пътя София - Варна в Ловешко бяха изписани днес от Ловешката болница. В лечебното заведение остава един от ранените край Микре, но и той се възстановява и ще бъде изписан до няколко дни.

публикувано на 22.11.17 в 19:47

Полицията задържа заподозрян за убийството в „Хиподрума“

Задържан е заподозрян за убийството в столичния квартал „Хиподрума“. Източници от МВР обясниха пред „Хоризонт“, че става дума за лични отношения между задържания и убития 46-годишен мъж. Арестуваният е бивш съпруг на сегашната жена на жертвата. Вече му..

публикувано на 22.11.17 в 19:36
Малина Крумова

Малина Крумова: Предвижда се цената на такса "солидарност" за кубик вода да бъде 10 стотинки

Цената на такса "солидарност" за кубик вода да бъде 10 стотинки - това предвижда проектът на стратегията за развитие на водния сектор. Заместник-министърът на регионалното развитие Малина Крумова уточни, че социално слабите ще плащат 1 лв. за цялото..

публикувано на 22.11.17 в 18:20