Огнеборците на протест за увеличение на заплатите

От синдикат "Огнеборец" в пожарната потвърдиха, че утре ще участват в националния протест, който в София започва от 12.30 пред Парламента
БГНЕС
За пореден път от синдикат „Огнеборец“ в пожарната обявиха, че ще участват в обявения за утре национален протест, който ще се проведе на две места -  пред Парламента в София и във Варна. Председателят на синдиката Венцислав Станков посочи, че членовете на организацията настояват за решения по въпросите за полагането на извънреден труд от служителите в рамките на 70 часа, ограничаване на командироването на служители, както и възстановяване на екипите според натовареността на отделните дирекции на пожарната в страната.


От синдикат „Огнеборец“ отбелязват, че според тях в момента диалог между синдикатите в МВР и ръководството на министерството няма и е налице нарушение на Закона за Министерство на вътрешните работи от страна на ръководителите на вътрешното ведомство, „защото има отказ от тяхна страна за преговори. Към момента има отказ и няма започнали преговори.“ От синдиката предлагат: Да седнем и да се разберем какъв финансов ресурс има към второто полугодие в бюджета на Министерство на вътрешните работи и могат ли да бъдат увеличени възнагражденията или не могат ли да бъдат увеличени и ако може – със колко, защото ние имаме информация, че има известен резерв от бюджета, който се задържа но незнайно защо.

Според Станков от бюджета на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за 2016 година през миналия декември с решение на Министерския съвет са били взети 20 милиона и петстотин хиляди лева, които са били прехвърлени за административни разходи на МВР.

Синдикатите в пожарната и колегите им от останалите синдикати в МВР настояват за изработването на нов закон за Министерството на вътрешните работи, което да започне веднага.

Целият репортаж на Николай Христов можете да чуете от звуковия файл.


Свързани новини

Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР

Министър Валентин Радев предупреди синдикатите да не притискат ръководството на МВР, защото то винаги се е съобразявало с техните искания. Считам, че там диалог има и ние правим повече от необходимото и ги моля да не ни притискат. Ако го..

публикувано на 13.09.17 в 16:57
Още от категорията

Преглед на печата

"Убийство разкри потресаващото безхаберие на държавните органи", пише в заглавие на първата си страница вестник "Сега" . Изданието коментира, че бездействието на институциите е стигнало нов връх в зловещ сюжет. 87-годишен мъж беше убит в столичния квартал..

публикувано на 23.02.18 в 07:31

Надзирателите в Пловдив излизат на пореден протест

Днес на пореден протест излизат пловдивските надзиратели и служителите от Съдебна охрана. Митинги ще се проведат сутринта през сградата на затвора и следобед пред Съдебната палата. Те са част от продължаващите протести пред затвори, арести и съдебни..

публикувано на 23.02.18 в 05:05

Подготвят поредица от събития за отбелязване на годишнината от основаването на Варненското медицинско дружество

Медицинският университет във Варна подготвя поредица от събития за отбелязване на 135-та годишнина от основаването на Варненското медицинско дружество. Научни изследвания са установили, че във Варна е създаден първият у нас институт за производство на..

публикувано на 23.02.18 в 03:09

Ново земетресение с магнитуд 3,8 беше регистрирано край Асеновград

Около 1 ч и 15 мин. тази нощ край Асеновград е било регистрирано ново земетресение, с магнитуд 3,8, съобщи на сайта си Националният Институт по Геофизика, Геодезия и География към БАН. Епицентърът на труса е бил на 20 км дълбочина. Според Европейския..

публикувано на 23.02.18 в 02:56

Дизайнери и компютърни специалисти преобладават в Русенска област след 7-и клас в плана за следващата учебна година

Дизайнери и компютърни специалисти са преобладаващите направления, в които ще се обучават децата след завършен седми клас, през следващата учебна година в училищата на Русенска област. Това предвижда държавният план-прием, предложен от Регионалното..

публикувано на 23.02.18 в 02:54

Смолян е домакин на младежи обмен по програма "Еразъм +"

Европейският информационен център "Европа директно" е домакин в Смолян  на младежки обмен "Младежка европейска лаборатория: Здравей, Аз съм млад и ще променя света!" по програма "Еразъм+". Освен обсъждането на актуални за ЕС теми като миграцията,..

публикувано на 23.02.18 в 02:12

Община Велико Търново обявява международни конкурси за нов градски център

Община Велико Търново обявява международни конкурси за нов градски център. Той ще бъде разположен върху територия от 180 декара в Старото военно училище.  Първият конкурс е за идейна концепция за развитието на новия градски център, след това ще има..

публикувано на 22.02.18 в 23:34