Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на Константин Анастасов се открива тази вечер в Пазарджик


"Дневник от морето" е заглавието на изложбата на художника Константин Анастасов, която ще бъде представена тази вечер в Пазарджик.

Това е една изложба, проворкирана от движението, динамиката и голямата любов към морето, дневник на отминалото лято, в основата, на който е провокацията на Стария Несебър. За художника този град има странна магия, която всеки път го докосва по различен начин:

Никога не съм се опитвал да анализирам защо е така. Просто грабва те и си подчинен.

Според художника магията на града и морето са най-силни рано сутрин

Обикалям из Несебър докато още не са плъзнали чужденци, шумящи, влизащи по разни малки магазинчета за сувенири и винаги спирах в двора на църквата, тя ми беше като естественото ателие.

Условно тази изложба е инспирирана от едни въображаеми разговори с неслучайни хора – това са Акира Куросава, с Клод Моне, с Достоевски, с Уди Алън. Защо? Защото в картините съм искал, и графиките, и живописните неща, да има нещо от това, което съм взел от тях, което съм заимствал от тяхната мъдрост и от артистичните им способности.

Откриването е от 18 часа в камерната зала на галерия "Георги Машев".

Ще бъде с 12 живописни неща, 7 графични листа и предмети и инсталации, които ще допълнят тази обща атмосфера, обяснява Константин Анастасов. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна