Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служители на СУ получавали различни допълнителни възнаграждения за една и съща длъжност

Снимка: Ани Петрова, БНР

За една и съща длъжност служители на Софийския университет "Св. Климент Охридски" са получавали различни допълнителни трудови възнаграждения. Близо 20 млн. лева са възнагражденията за миналата година - това е половината от годишната държавна субсидия, каза за "Хоризонт" Симеон Георгиев, член на Академичния съвет:

Не се наблюдава едно еднакво оценяване на еднакъв вид труд. В таблицата фигурират най-различни суми, а би било редно и логично да си получават твърди суми докторите и твърди суми докторите на науките, но това в таблицата не е така, има доста голямо разминаване в еднакви длъжности. Началник на един отдел е взел една сума, началник на друг отдел е взел около хиляда лева само под формата на допълнително възнаграждение за една година, което показва някакво наличие на отсъствие на безпристрастност, заяви Симеон Георгиев, член на Академичния съвет на Софийския университет.

От учебното заведение излязоха с официална позиция, че допълнителните трудови възнаграждения не се раздават произволно, а се дължат по закон.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!