Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Наполи" се измъчи срещу новак в Италия

"Наполи"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Наполи" победи новака СПАЛ с 3:2 като гост в мач от шестия кръг на италианското футболно първенство. Така възпитаниците на Маурицио Сари останаха на върха на класирането с пълен актив от 18 точки, като продължиха тенденцията да бележат най-малко три гола във всеки двубой от калчото от началото на сезона.

Домакините изненадващо поведоха в 13-ата минута, когато Паскуале Скиатарела шутира силно от около 25 метра и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Пепе Рейна. "Наполи" реагира бързо и минути по-късно Лоренцо Инсиние изравни с точен удар от дъгата пред пеналта. Гостите бяха по-активни и заслужено стигнаха до втори гол в 71-ата минута, когато Хосе Кайехон вкара с глава след центриране на Фаузи Гулам от ляво.

"Наполи" продължи да доминира. Резервата Аркадиуш Милик с глава отблизо не успя да преодолее вратаря Алфред Гомис , малко по-късно Дрис Мертенс нахлу в ляво в пеналта и шутира опасно по диагонала, но отново Гомис направи решаващо спасяване. В 78-ата минута срещу хода на играта СПАЛ изравни. Федерико Вивиани изпълни фаул от около 22 метра и изненада Рейна, въпреки че шутира във вратарския ъгъл.

Радостта на домакините отново беше кратка. Пет минути по-късно Гулам след самостоятелен пробив  от ляво прати за трети път топката в мрежата на Гомис с прецизен удар в далечния ъгъл от 20 метра. В 88-ата минута при контраатака Милик беше изведен в чиста позиция, но отново направи пропуск, а малко по-късно полският таран напусна принудително терена заради травма на коляното и "Наполи" довърши мача с човек по-малко, тъй като  Сари беше извършил трите разрешени смени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна