Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект за споделени услуги ще подобри работата на администрацията

Снимка: БГНЕС

Подобряване на работата на администрацията, намаляване на разходите за издръжка и подобряване на качеството на услугите, предвижда проект за въвеждане на принципа на споделените услуги в работата на централната администрация. Проектът беше представен в Министерския съвет. Очаква се той да подобри качеството на административните услуги.

Качеството, с което вътрешноведомствено се урежда работата на администрациите, най-сетне означава по-високо качество по отношение на работата с граждани, посочи вицепремиерът Томислав Дончев и допълни, че броят на служителите в администрацията ще бъде намален:

Със сигурност ще има редуциране на броя на служителите, които работят в администрацията и със сигурност ще има икономия на средства. Колко точно - е много рано да се каже.

Начинът на управление на почивните бази, стопанисвани от държавната администрация, които са над 100, ще бъде променен.

Огромната част от тях трупат загуби. На нас ни трябва ясна концепция, модел за управлението на тази собственост, за да може тя по-адекватно да си изпълнява функциите, да дава шанс за отдих на служителите в администрацията на по-приемлива цена и/или да носи повече приходи, подчерта още Дончев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна