Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глоба от 4500 лева е присъдата за шведския турист, бил камериерка в хотел в Слънчев бряг

Снимка: Даниела Костадинова - кор. на БНР в Бургас

Районният съд в Несебър наложи на шведския гражданин Ралф Сундберг административно наказание - глоба в размер на 4 500 лева. Той беше признат за виновен за нападението над камериерка в хотел в Слънчев бряг, извършено по хулигански подбуди. Делото беше гледано по специален ред, предвиден в закона, който освобождава подсъдимия от наказателна отговорност заради чистото му съдебно минало.

Пред съда обвиняемият заяви, че съжалява за поведението си и се чувства засрамен, че преди това никога не е удрял човек и че никога повече няма да прояви агресия.

Прокурорите по делото поискаха да му бъде наложено максималното наказание - глоба в размер на 5000 лева. Прокурор Радост Бошнакова коментира, че законът трябва да бъде променен и за подобно дръзко и грубо посегателство да се предвиди и се налага по-строга санкция.

Адвокатът на подсъдимия - Никола Атанасов, поиска да се съобрази със смекчаващи вината обстоятелства, че подсъдимият нееднократно се е извинил за постъпката си и е оказал съдействие на разследващите органи:

Налагането на глоба е единственият възможен вариант за санкциониране на това престъпление.

С мотивите към наложената присъда съдия Йорданка Майска заяви, че чистото съдебно минало на подсъдимия не е смекчаващо вината обстоятелство, че шведският гражданин не е проявил елементарно човешко отношение към пострадалата и не е признал фактите по делото.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна