Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стойчо Стойчев: Малко вероятно е патриотите да тръгнат да дестабилизират управлението

Снимка: БГНЕС

Малко вероятно е патриотите да тръгнат да дестабилизират управлението, каза в предаването „Нещо повече“ политологът Стойчо Стойчев.

Основните проблеми пред коалицията са, на първо място, гарантиране на достатъчно голям икономически растеж, който да доведе до по-големи приходи в хазната. Друг голям дял от проблеми са свързани с международната сигурност и позиционирането на България в наболелите конфликти по оста НАТО – Русия, не трябва да се подценява и корейският конфликт, който може да застраши глобално сигурността на целия свят. Тези неща са основните проблеми, които биха могли по някакъв начин да доведат до дестабилизация, но е малко вероятно такава да се случи, защото това са макроконфликти. Обикновено правителствата в България падат благодарение на някакви микросътресения в управляващото мнозинство. Към момента няма такива основания, коментира Стойчев. Според него коалиционните партньори нямат интерес от разпадане на мнозинството им.

Когато наближат изборите, може да излязат някакви противоречия в коалицията с цел увеличаване на електоралната подкрепа, смята политологът и добави, че тогава ще се говори вече за явяване на редовни избори, а не за предсрочен вот.

Според Стойчев ще останат 1-2 от десните формации, които да успеят да се преборят за парламентарно представителство на следващи избори.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна