Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият лидер на "Движение България на гражданите“ е Димитър Делчев

Димитър Делчев
Снимка: БГНЕС

Димитър Делчев е новият лидер на "Движение България на гражданите“. Той беше и единственият претендент на поста, след като Богдана Станоева се оттегли минути преди началото на Четвъртото национално партийно събрание на движението. Новият председател се обяви за широка анти ГЕРБ коалиция на следващите местни избори:

Нашата цел ще бъде заедно с други партии от политическия спектър да разбием модела, с който ГЕРБ управляват общините, модела на създаване на феодални владения, които имат за цел само да изсмукват ресурсите на местните общини. Възможните партньори са всички партии, които искат демократичност за България, всички партии, които желаят истинска промяна в нашето общество.

За широко реформаторско мнозинство и спешна нова платформа за партньорства на практична основа, насочена към обществото, призова досегашният председател на партията Меглена Кунева:

Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта, която да спре застоя. Добре знам, че ние ще бъдем острието на такава коалиция. Това е коалиция, на която ще се основават местните избори.

Меглена Кунева заяви още, че ще продължи да работи в политиката.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна