Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Дома за стари хора в смолянското село Фатово се организира празнична програма

Снимка: БГНЕС

Днес е Международният ден на възрастните хора. Повече от 80 са живеещите в Дома за възрастни хора с отделение по лежащо болни в смолянското село Фатово. С какви чувства посрещат празника си хората от третата възраст в дома:

Макар, че Шестата Божа заповед, поне в Православието гласи: "Почитай баща си и майка си, ако искаш добре да живееш на земята", в България възрастните хора не са на почит, в България възрастните хора не са на почит. Към нас се отнасят като нещо такова, непотребно съсловие. Толкова занемарени, толкова отчаяни възрастни хора няма никъде.

Имам чувството, че от година на година децата по-малко се интересуват от своите родители и винаги са почти пренебрегнати отвсякъде.„

Има и хора, които са забравени от близките си, просто забравени, или пък близките им са на работа далеч в чужбина, не могат да идват често. Всичката тая мъка я компенсира тук персоналът.

Както всяка година, така и днес, в Дома за стари хора в смолянското село във Фатово се организира празнична програма с участието на членовете на Съюза на инвалидите от Смолян.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна