Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николина Ангелкова не вижда причина да подава оставка

Николина Ангелкова
Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова не вижда причина да подава оставка, въпреки че от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти изброиха 15 аргумента за това.

Според членовете на организацията, данните за броя на чуждите туристи са преувеличени. Туристическият маркетинг е хаотичен. Липсват и маркетингови дейности в мобилни формати в социалните платформи. Националната туристическа реклама е неадекватна и лишена от фокус. Председателят на организацията Байко Байков:

Ние не очакваме госпожа Ангелкова да си подаде оставката. Ние сме отправили искането към министър-председателя Бойко Борисов и правим голяма услуга на политическа партия ГЕРБ, че изтъкваме едно слабо управление.

Министър Николина Ангелкова коментира, че недоволството от политиката в туристическия сектор отразява мнението само на част от браншовите сдружения:

Това, че изразяват определено несъгласие с политиките, които води министерството, е тяхно право, но фактите, които имаме в сектора, доказват, че ние сме на прав път.


Повече по темата ще научите от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени