Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големи количества незаконна дървесина задържаха служители на Югозападното държавно предприятие

Снимка: БГНЕС

Големи количества незаконна дървесина задържаха служители на Югозападното държавно предприятие и Дирекцията по горите в Благоевград. 

Нарушителите са разкрити през последните два дни на територията на Сандански и разложкото село Елешница. 32  дъбови дървета  са били незаконно отсечени от  жител на санданското село Кръстилци, който  имал  законно разрешително  от общината за почистване на земеделския си имот. В документа изрично е било упоменато изрязването на 5 дървета. Мъжът обаче  отрязал и 32 букови дървета от съседната  държавна горска територия. 

Дървесината е конфискувана, а на нарушителя е съставен административен акт. Миналата вечер  служители  от мобилното звено към горско стопанство в село Елешница са задържали два камиона, натоварени с 21 кубика строителна дървесина, която е била транспортирана без превозен билет и контролна марка. При направената проверка  е констатирано, че  автомобилите са собственост на дърводобивна фирма от района на Разлог. Камионите и дървесината са задържани в базата  за съхранение на конфискувани материали.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна