Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНТ 2 навърши шест години

Рано ни е да сме по-популярни, защото в големия телевизионен пазар в България популярността трудно се постига, а доверието на зрителите се печели бавно, но мисля, че е време за развитие на БНТ 2. Това сподели за предаването „Преди всички“ по „Хоризонт“ Екатерина Генова, директор “БНТ свят и региони", по повод шестия рожден ден на БНТ 2. По случай празника от телевизията са организирали поредица от събития в градовете, където тя има свои центрове. Успехът на телевизията, според Генова, се дължи на различния ѝ подход:

БНТ 2 е в семейството от канали на БНТ. Тоест, ние не можем да дублираме това, което прави БНТ 1, а напротив, трябва да допълваме картината, която колегите от БНТ 1 рисуват, с детайли, свързани с реалните проблеми на хората по места. Пазим се не толкова от скандалите, колкото от политиката на жълтите павета, защото тя е навсякъде – във всички останали други канали. Да бъдем различни, имаме шанс, ако не се занимаваме с политическите теми на деня, въпреки че ние го правим, но го правим от друга гледна точка – как едно решение, примерно за увеличаване или намаляване на такса "смет", се отразява по места, как ще реагират местната власт, как ще се отрази това на хората, на бизнеса.. Търсим регионалната проекция на политическите теми.

В идната година телевизията планира разширяване и нов подход на своите инициативи, най-популярната от които е "Купувам българско".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна