Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Манчестър Сити" продължава с пълен актив

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Манчестър Сити" има пълен актив в група "F" на Шампионската лига след победа с 2:1 у дома срещу "Наполи". Англичаните поведоха в резултата още в деветата минута, след като Давид Силва стигна топката при аутлинията и я върна към Кайл Уокър в наказателното поле. Ударът на защитника беше блокиран, но кълбото се озова в Рахим Стърлинг, който от втория опит вкара за 1:0.

Само четири минути по-късно Кевин де Бройне овладя лошо изчистена топка и напредна отдясно, след което подаде остро по земя във вратарското поле, където Габриел Жезус беше заел отлична позиция и отблизо реализира за 2:0.

В 25-ата минута резултатът можеше да стане класически, след като Де Бройне получи пред наказателното поле и отправи шут от движение, който се отби в напречната греда. В 28-ата минута последва нов страхотен шанс за "небесносините". Тогава при разбъркване пред вратата Жезус се ориентира най-добре и отправи удар, но намесата на Калиду Кулибали на голлинията попречи на топката да влезе във вратата. Минута след това и Стърлинг отправи нов изстрел, но покрай вратата, пазена от Пепе Рейна.

В 37-ата минута италианците получиха възможност да се върнат в двубоя. Кайл Уокър задържа Раул Албиол в наказателното поле, но Дрийс Мертенс не изпълни добре отсъдената дузпа и вратарят Едерсон Мораеш спаси .

В началото на втората част Сити си върна инициативата и в 53-ата минута Лерой Сане отправи удар покрай вратата, пазена от Рейна. Неаполитанците стояха добре през второто полувреме и в 65-ата минута стигнаха до една от най-добрите си възможности. Мертенс се възползва от грешка в защитата на домакините, финтира вратаря Едерсон и подаде към непокрития Марек Хамшик, чийто шут беше блокиран от Джон Стоунс.

В 72-ата минута главният арбитър Матеу Лаос отсъди втора дузпа за гостите. Фаузи Гулам нахлу на скорост в наказателното поле и беше спънат от Фернандиньо. Зад топката застана Амаду Диавара, който беше прецизен и намали резултата на 2:1, отбелязвайки първи гол в своята кариера. 

Веднага след това попадение на Жезус беше отменено заради засада, а Де Бройне пропусна да вкара, като Рейна отново се намеси с класа. Мертенс беше изведен зад защитата, но не успя да реализира втори гол, а секунди по късно, в 84-ата минута, Сане пропусна да вкара трети гол за Манчестър Сити. След този мач английският отбор има 9 точки след трите си победи, докато Наполи е с 3 точки.

В другата среща от тази група Шахтьор победи с 2:1 като гост срещу Фейенорд. Холандците започнаха по-активно и след няколко пропуснати положения откриха резултата чрез Стивън Бергхуйс, който се разписа отблизо при добавка.

Украинският клуб изравни в 24-ата минута чрез Бернард след асистенция на Фред. Девет минути след почивката отново Бернард се разписа за 2:1 след подаване на Бутко.

Четвърт час преди края втори жълт и съответно червен картон получи Ярослав Ракитски. След този успех отборът от Донецк е на второ място в класирането с актив от 6 точки, докато Фейенорд няма нито една спечелена точка до този момент.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна