Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорската опера открива новия си сезон с "Дон Карлос"

| обновено на 18.10.17 в 16:25
Операта в Стара Загора
Снимка: opera-starazagora.bg

Седмица след като се завърна от гостуване на сцената на Българския културен институт „Дом Витгенщайн“ във Виена със спектакъла „Слугинята господарка” от Перголези, трупата на Старозагорската опера откри със същото представление нова камерна сцена в града на липите.

Режисурата е на Славчо Николов, сценографията на Иван Токаджиев, автор на костюмите е Ана-Мария Токаджиева и на хореографията – Ромина Славова. Ролите изпълниха Евгений Аарабаджиев /Уберто/ и Емилия Джурова /Серпина/. Действието е поставено в офис, където Уберто е шефът, а Серпина – новата секретарка. Веспоне разнася папки насам-натам, а две прелестни балерини се опитват да попречат на домогванията на Серпина да завладее сърцето на шефа. Много приятно представление, забавление за окото и ухото, което може да бъде изнасяно на различни места в малки зали и пред различна от тежката оперна публика, разказа пред микрофона на предаването за музикално-сценични изкуства и културен туризъм „Каста дива“ музикалният журналист и продуцент в програма „Христо Ботев” на БНР Светлана Димитрова.

С премиера на операта „Дон Карлос“ от Верди Старозагорската опера ще открие новия си сезон 2018/2019.

Започваме с „Дон Карлос“ на 19-и и 26-и октомври – два премиерни спектакъла, в които ще видим интересни артисти. Поставяме операта в нейните пълни пет действия. С първия спектакъл ще честваме 30 г. кариера на сцената на баритона Александър Крунев. Във втория спектакъл в ролята на принцеса Еболи ще видим Веселина Кацарова, в ролята на Елизабет – Цветелина Василева, Дон Карлос – Калуди Калудов, маркиз Поза – Сирил Ровъри, каза директорът на Старозагорската опера Огнян Драганов.

Чуйте в звуковия файл цялото интервю на Светлана Димитрова с Огнян Драганов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна