Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете билет за концертите-спектакли от новата детска образователна програма на БНР

| обновено на 19.10.17 в 17:23

Вълшебно пътуване в бароковата епоха и вълнуваща среща с музиката на един от най-популярните и обичани италиански композитори предлагат първите два концерта от новата, втора образователната програма на „Музикална къща БНР“. На 28-и октомври /събота/ от 10.30 и от 13.00 ч. в Балната зала на Националната галерия музиканти от Симфоничния оркестър на БНР и специални гост-солисти ще се превъплътят в творци от епохата, първият от които е „Червенокосият абат“. Кой е той и защо концертите носят това тайнствено заглавие –  това със сигурност ще разберат малки и големи по време на магическото музикално пътешествие.

Концертите-спектакли „Червенокосият абат” ще поставят началото на нов музикално-театрален проект на популярната Музикална образователна програма на Българското национално радио, наречен „По следите на таланта”. Идеята на проекта, организиран съвместно с Националната галерия, е да създаде у децата усет за жанр и стил, не само в музикалната форма, но и в исторически и културен план. В Балната зала на Двореца децата и техните родители ще чуят пиеси за соло инструменти, ансамбли и красиви гласове, които са характерни за дадената епоха и обрисуват най-пълната картина на стила на времето.

Българското национално радио Ви дава шанс да бъдете сред публиката на концертите-спектакли „Червенокосият абат” с билет – подарък от предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”. Ако желаете да участвате в томболата, пишете ни на електронната поща castadiva@bnr.bg до 20-и октомври. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на предаването „Каста дива” на 22-и октомври от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт”. Входът за деца до 12 г. с възрастен придружител е свободен.

През сезон 2017/2018 ще има още три срещи „По следите на таланта“ – на 27-и януари, 31-и март и 2-и юни, които ще представят музика и емблематични личности от класиката, романтизма и ХХ век.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна