Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вилиан Стефанов: Пътешествията ми из забравени кътчета са личностно преоткриване

Снимка: личен профил
През август 2016 година Вилиан Стефанов тръгва пеша през Родопите, почти купува булка в Кричим, плава с каяк по реки и язовири, катери върхове, пази се от диви животни и понякога гладува, но става първият, прекосил България от юг на север за 25 дни. По-късно прави преход и от запад на изток по жп линията Калотина-София-Варна. Приключенията, както и всички свои пътешествия досега, Вилиан вече е публикувал и издал в три книги. Премиерата на третата му книга от поредицата "Пътеводител на забравената България" се състоя неотдавна.


Дали тези пътешествия са бягство от напрежението и шумотевицата в градската среда? Всъщност не само. Постепенно човек се отпуска, когато се намира на подобни места, и срещите с красивата природа, с различни хора водят до едно личностно преоткриване, смята Вилиан Стефанов. Пред Радио София той сподели, че има телевизионен проект, който е в процес на реализация, след като успява да заснеме немалко кадри по време на последното си пътешествие.

Следващото мащабно приключение, което планира Вилиан, вече е околосветско. Той иска да тръгне в посока изток от България и да премине през над 40 държави на четири континента, докато се върне обратно от запад. В самото начало пътешествието ще започне на велосипед, а след това авантюристът ще реши как да продължи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна