Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Между 35 000 и 60 000 лева откраднати от два взривени банкомата в София

Снимка: Николай Христов

Два банкомата са взривени през изминалата нощ в София. Първо е било взривено устройство в блок 19 на столичния квартал "Левски", а по-късно и друго - на ул. "Борис I" в Банкя.

По информация на "Хоризонт", от банкомата в кв. "Левски" крадците не са могли да вземат нито една от касетите с пари. Между 35 000 и 60 000 лева е вероятната открадната сума в БанкяИ в двата случая са използвани бутилки със сгъстен въздух. И на двете места има засилено полицейско присъствие.

Това са поредни случаи на взривени банкомати, след като преди по-малко от месец беше взривен банкомат в кв. "Дружба", от който бяха откраднати над 50 000 лева, а преди това - и в кв. "Младост 1", откъдето крадци отмъкнаха 90 000 лева.

Според експерти не е изключено всички посегателства да са дело на една и съща престъпна група.

Крадци са се опитали  да ограбят банкомат и в кметството в град Баня тази нощ. Те разбили с взлом вратата на сградата и направили опит да отворят с инструменти машината. В този момент се е задействала аларма и е пристигнал патрул на частна охранителна фирма, а крадците избягали. Карловски полицаи разследват инцидента.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна