Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Строителен работник пострада при трудова злополука на строящата се автомагистрала „Струма“ край Сандански

Снимка: БГНЕС

Строителен работник пострада при трудова злополука на строящата се автомагистрала „Струма“ край Сандански. Това е вторият инцидент в рамките на две седмици.

По време на строителни дейности на мостово съоръжение 32-годишен работник от село Долно Осеново падна от 20-метрова височина, след като временна крепежна колона се срутва. Пристигналият на място екип на "Спешна помощ" - Сандански е констатирал сериозни травми по лицето и счупване на долен крайник. Пострадалият е настанен в болница.

Това е вторият инцидент на строящият се магистрален участък от Сандански до Кресна. Преди десетина дни друг строител падна от мостово съоръжение край Струмяни. Областната инспекция по труда е започнала цялостна проверка на обектите със съмнения за нарушения на условията за безопасност при работа. От Инспекцията информираха още, че за месец септември са съставени 29 акта за нарушения, като 19 от тях са за работа без трудови договори и 6 за нарушение на безопасността. На три обекта по санирането на жилищни блокове работата е спряна заради необезопасени строителни скелета. Наложените глоби са на стойност 30 000 лева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна